День цивільного захисту в Лебединській СШ №7

Аналіз причин аварій, катастроф і стихійних лих свідчить, що понад 80% випадків надзвичайних ситуацій виникають з вини людини через низький рівень відповідальності та її неспроможності правильно визначити свою поведінку в екстремальних умовах. Системне вивчення ймовірних надзвичайних ситуацій, їхніх особливостей і можливих наслідків, навчання поведінки в таких умовах – усе це має підготувати людину до вибору правильного рішення для виходу з НС із найменшими втратами.

Така підготовка має бути безперервною і тривати впродовж усіх етапів життєдіяльності людини. Згідно річного плану роботи школи з цивільного захисту на 2015 рік, наказу директора школи «Про проведення Дня ЦО у закладі» та з метою відпрацювань практичних дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та надання першої допомоги травмованим і потерпілим, у школі 21 травня 2015 року був організований та проведений День цивільного захисту.

План  підготовки та проведення Дня в навчальному закладі погоджено начальником міського відділу освіти, начальником цивільного захисту міськво  Володимиром Доценко.

День розпочався збором штабу ЦЗ школи, на загальношкільній лінійці начальник штабу ЦЗ Н.П.Бєлєскова ознайомила учнівський і педагогічний колектив з планом проведення Дня, що включав відвідування інформаційної виставки у бібліотеці, конкурс малюнків на тему «Ціна життя», практичне відпрацювання з учнями дій за сигналом «Увага всім!»(пожежа).  На відкриті години спілкування з основ здоров’я запросили класні колективи 2-А та 3-Б класів з учителями – класоводами Зленко В.В. та Калініченко А.В., показові уроки провели Литвинчук Е.Г. та Гаврилишина Л.І. у 5-А та 10-А класах з тем «Дії у небезпечних ситуаціях на воді. Практична вправа. Моделювання ситуації надання допомоги постраждалому при тепловому або сонячному ударі», «Застосування заходів і засобів з надання першої медичної допомоги у НС».

1240

1243

Спортивні змагання проведені між учнями 2-х, 3-х та 4-х класів, військово – спортивна естафета відбулася  для учнів 9 – 11 класів. Під час підбиття підсумків на лінійці оголошено наказ директора – начальника ЦЗ школи «Про результати проведення Дня цивільного захисту школи», у якому зазначалося, що цивільний захист у школі організовано згідно з керівними документами і забезпечує захист працівників та учнів закладу у разі можливої надзвичайної ситуації. Але в той же час вказано, що в школі є невирішені питання щодо оновлення засобів індивідуального захисту, придбання наочних посібників та оформлення стендів з ЦО. Відбулося також нагородження грамотами і подяками учнів та вчителів, що відзначилися у ході заходів.

1246

1250

[layerslider id=”69″]

Лебединська СШ №7

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *