Засідання виконкому: на порядку денному – літня торгівля в місті

Питання підготовки підприємств торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг Лебедина до літнього сезону розглядалося 20 травня ц.р. під час останнього засідання виконавчого комітету.

Літо, що розпочнеться за кілька днів, традиційно принесе лебединцям не тільки сонце, тепло та передчуття майбутніх відпусток, а й величезну кількість тимчасових об’єктів сезонної торгівлі, наповнених морозивом, напоями, фруктами тощо. Проте нерегульоване розміщення подібних споруд, на думку міського голови Анатолія Трояна може бути небезпечним як для безпосередньо споживачів, так і для благоустрою нашого міста. Саме тому перед засіданням виконкому моніторинговою групою, у складі представників СЕС, ветеринарної медицини та відділу торгівлі, було проведено обстеження підприємств харчової промисловості, торгівлі, громадського харчування і продовольчого ринку на предмет готовності їх до роботи у літній період 2015 року.

Доповідаючи про результати обстеження, заступник міського голови Світлана Хобот, зазначила, що в Лебедині функціонують 8 підприємств харчової промисловості, 90 підприємств продовольчої торгівлі, 16 підприємств громадського харчування та 1 продовольчий ринок.

Можна відзначити, що вони підготовлені до роботи у літній період, приведені у належний санітарний стан підприємства, прилегла територія, керівники підприємств працюють з підлеглими по покращенню культури обслуговування. Разом з тим виявлені й недоліки, на які члени виконкому звернули особливу увагу.

Зокрема, на території Лебединського ринку не вирішеним залишається питання прання санодягу, прання здійснюється на дому особисто приватними підприємцями. Адміністрацією ринку також проводиться недостатній контроль за реалізацією харчових продуктів, а саме: реалізація м’ясної копченої продукції (не суб’єктами господарювання) на відкритих столах; реалізація свіжої риби в період її нересту та без супровідних документів; вторинне використання одноразового пластикового посуду при реалізації продовольчих товарів; не регулярне і з певними порушеннями  та  дезінфекція  приміщень,  торгових об’єктів і торговельних місць ринку.

При обстеженні закладів харчування і магазинів виявлено, що матеріально-технічна база деяких з них не забезпечує гарантованого зберігання  продовольчих товарів, і в першу чергу тих, які швидко псуються. Є потреба в оновленні холодильного обладнання й проведенні поточного ремонту. В окремих магазинах існує недостатня кількість підтоварників, і як наслідок – частина швидкопсувної продукції зберігається безпосередньо на підлозі, є факти порушення правил товарного сусідства в магазинах, несвоєчасного прибирання, тощо.

За результатами розгляду інформації міський голова Анатолій Троян поставив чітке завдання: до 01 червня 2015 року усунути виявлені порушення та вжити заходів щодо поліпшення санітарно-технічного стану мережі об’єктів торгівлі, ринку та сфери послуг. Також наголошено на неухильному дотриманні вимог санітарних норм і правил при зберіганні, транспортуванні та реалізації продуктів харчування.

На цьому ж засіданні виконавчого комітету міської ради також планувалося розглянути питання «Про підготовку обۥєктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери міста до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років». Але розгляд питання було перенесено на червень 2015 року. Як пояснив міський голова, це питання потребує ретельнішого опрацювання та доповнення.

Серед інших питань, члени виконкому розглянули та прийняли рішення ще з 20 питань порядку денного. Зокрема, «Про перевезення пільгової категорії пасажирів автомобільним транспортом міста», «Про надання матеріальної допомоги», «Про звільнення від оплати за харчування дітей в навчальних закладах міста», а також низку питань з питань бюджету та управління комунальною власністю.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *