День Цивільного захисту в ЗОШ №6

У наш час людство переживає важливий критичний період своєї iсторії – перiод небаченого досі зростання негативних чинників, які загрожують існуванню цивiлiзації.

У сучасних умовах проблемою державної та суспільної значущості стає забезпечення безпеки життєдіяльності населення, збереження головної цiнностi – її громадян, їхнього здоров’я i життя.

Кожен з нас має право на захист свого життя i здоров’я вiд наслідків аварій, катастроф, пожеж і будь-якого стихійного лиха.

Сьогодні гарантом цього права виступає держава, створивши систему цивільного захисту. Саме цивільний захист має своєю метою захист населення від небезпечних наслідків екологічних, техногенних, природних i воєнних катастроф.

Цивільний захист оповіщає населення про загрозу і виникнення різних надзвичайних ситуацій, організує життєзабезпечення людей під час катастроф, проводить рятувальні роботи в районах лиха i осередках ураження, навчає населення вмінням застосовувати засоби індивідуального захисту і правильно діяти в надзвичайних ситуаціях.

Відповідно до річного плану роботи школи, плану підготовки ЦЗ міста на 2015 рік та плану підготовки Лебединського міського відділу освіти з ЦЗ на 2015 рік, з метою відпрацювання дій педагогічного і учнівського колективів на випадок надзвичайних ситуацій та удосконалення теоретичних знань та практичних умінь і навичок з ЦЗ 15 квітня 2015 року в школі відбувся День цивільного захисту, який проходив під гаслом: «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!».

1185

1183

У цей день до школи завітали гості – методист міського відділу освіти Микола Римар, начальник відділу  мобілізаційної, оборонної роботи та з питань надзвичайних ситуацій Юрій Кіптенко, заступники директорів з навчально-виховної роботи шкіл міста.

Розпочався День ЦЗ з оповіщення та збору керівного складу ЦЗ, командирів формувань.

На урочистій загальношкільній лінійці начальник ЦЗ школи Валентина Верхова повідомила всім присутнім мету і завдання Дня цивільного захисту, а відповідальна особа в школі з ЦЗ Савенко Н.В. ознайомила з наказом по школі «Про проведення Дня цивільного захисту» та планом роботи.

Цікавим і змістовним був виступ агітбригади «Рятівниці» під керівництвом педагога-організатора Ревнівцевої Н.О. на протипожежну тематику.

На високому науково-методичному рівні пройшли відкриті виховні заходи в 4-ому класі – класна година «Квітка вогню» (учитель Олійник Н.А.) і у 7-ому класі – година спілкування «Гідрологічні надзвичайні ситуації. Пожежі.» (учитель Гаранжа С.А.)

Учитель фізичної культури Древаль О.В. на високому професійному рівні провів військово-спортивну естафету з учнями 9-11 класів.

Протягом дня працювала виставка-конкурс малюнків «Врятувати. Запобігти. Допомогти.», яку організувала вчитель образотворчого мистецтва Гурська О.М.

Завершальним етапом була евакуація школи, де учні, вчителі, працівники школи продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.

Підсумки проведення Дня ЦЗ підведено на загальношкільній лінійці. Найактивнішим учасникам вручені грамоти й оголошені подяки.

День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально.   Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

1184

1186

Лебединська ЗОШ №6

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *