Родинне джерело

В травневі дні, наповнені численними святковими подіями, вся країна зустрічає свята, важливість яких важко переоцінити, свята весни і тепла, ніжності і любові, турботи і піклування, відданості серця і материнської любові – свята матері і сім’ї.

З нагоди цих прекрасних, визначних подій  відділ культури і туризму (начальник Ірина Саєнко) традиційно проводить популярний в нашому Лебедині, щорічний міський фестиваль сімейної творчості «Родинне джерело», в якому найкращі талановиті родини нашого міста презентували численним глядачам, присутнім в гостинній, по-особливому затишній концертній залі МЦКД (м-н «Черемушки»), свою творчість і майстерність у двох номінаціях: декоративно – ужиткове мистецтво і  сценічна майстерність.

Відкриваючи фестиваль міський голова Анатолій Троян щиро привітав всіх учасників і гостей фестивалю, побажав миру і злагоди як і нашій святій, рідній, українській землі, так і всім родинам України і нашого Лебедина, нагородив, спільно з Іриною Саєнко,  дипломами і цінними подарунками всіх учасників фестивалю, а також висловив слова вдячності присутнім на заході жінкам – героїням нашого міста, люблячим матусям багатодітних родин, зокрема: Смірновій Ніні Василівні – жінці, яка більше 30 років присвятила своє життя  роботі в автопарку, разом з тим народила і виховала 3-х синів і доньку; Показанець Оксані Іванівні – жінці – підприємцю, жінці матусі, яка народила і виховала 4-х дітей, а нещодавно втретє стала бабусею; Мольчиц Таїсії Іванівні, жінці-матусі, яка народила і виховує 4-х дітей. Гордієнко Альоні Сергіївні, жінці-матусі, яка народила і виховує 5-х дітей та Червяк Олені Володимирівні, жінці – матусі, яка народила і виховує 3-х дітей, а також є керівником дитячих вокальних ансамблів «Феєрія» та «Соколята», є солістом народної аматорської вокальної студії «Овація» при МЦКД і  лауреатом численних різнорівневих фестивалів та конкурсів. Квіти і подарунки жінкам – берегиням були вручені від представників управління праці і соціального захисту населення в нашому місті.

Цього святкового дня подивитися на фестивалі сімейної творчості «Родинне джерело» було на що! Дивовижні вироби виставки декоративно – ужиткового мистецтва, створені майстерними руками всієї родини, які, безсумнівно, варті експозицій в найкращих музеях України, професійні виступи самодіяльних артистів, які із затишних стін родинних осель вийшли на велику сцену і яскраво, гармонічно на ній виглядали, стали яскравими дарунками глядачам. Фестиваль представив такі творчі родини: родина Верхових, родина Мартиненко, родина Козинець, родина Забуги – Хоруженко, родина Леоненко, родина Ситник, родина Верхових, родина Ніколенко, родина Білак, родина Скиба, родина Древаль, родина Борисенко, родина Демиденко, родина Орел-Зінченко, родина Балабан, родина Васьковець, родина Дігтяр – Гузь, родина Баженових,   родина Червяк, родина Брисенко – Пащенко, родина Бондар,  родина Костиріних, кожна з яких, звичайно, різні, але всіх їх об’єднує дружба, взаємоповага, любов, творчість, працелюбство, родинний затишок, що і включає в себе все- рушійне поняття Родина.

  1168

Всі презентації і виступи всіх родин були надзвичайно яскравими. Варто з великою вдячністю відмітити всіх учасників фестивалю «Родинне джерело», але по-родинному тепло, по-домашньому затишно, по-особливому патріотично презентували на святі свої таланти у двох номінаціях представники родини Борисенко. Вся ця дружня сім’я відвідала цей захід: Інна Володимирівна, Валентин Миколайович – мама і тато, діти – Олександра і маленький Ромчик, разом із дідусями і бабусями підтримували виставку і виступ родини на сцені, викликаючи радість і відверті позитивні емоції у глядачів.

Завершився щорічний міський фестиваль сімейної творчості «Родинне джерело» ніжними, ліричними, добре відомими широкому загалу, піснями про сім’ю, родину, Україну. Завершилося свято з вірою в те, що не стане воно останнім, що в наступні фестивалі ми радо будемо зустрічати нові талановиті родини нашого міста, адже кожна родина нашого Лебедина, без сумнівів, талановита!

1169

Відділ культури та туризму

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *