Лебединський художній музей гостинно запрошує містян відвідати виставку «Мальовнича Україна»

Лебединський художній музей ім. Б.К. Руднєва презентує персональну виставку талановитого художника-аматора з міста Краснопілля Андрія Миколайовича Багна. Музей експонує лише невелику частку творчого доробку митця. Це 40 робіт різних жанрів, виконаних у техніці олійного живопису.

Перш за все у роботах художника зачаровують пейзажі сільської місцевості та природи рідного краю. Вони вирізняються яскравим, контрастним, витонченим стилем та свідчать про любов митця до рідної землі та вміння передати цю любов на полотні. Доброю ознакою творчості живописця є низка портретів членів його родини: дружини, дітей та дідуся, а також архітектурні пейзажі, у яких домінують зелень і квіти.

Талановитий художник Андрій Багно народився далеко за межами України, але завжди залишався українським патріотом, передаючи свою любов до Батьківщини на полотнах. Саме від свого діда, який мав справді золоті руки невтомного працелюба, Андрій успадкував хист до найрізноманітніших ремесел, в тому числі і живопису.

1177

Майбутній митець зацікавився живописом у пору шкільної юності, намагаючись копіювати роботи майстрів пензля, писати портрети шкільних друзів-товаришів, класти на папір синьо-зелені кольори рідної Сумщини. Але як не дивно, розвивати свій талант у ранні роки не поспішав та пішов навчатися до Сумського машинобудівного коледжу, який успішно закінчив.

Та попри велику зайнятість під час навчання та подальшої роботи він весь свій вільний час віддавав улюбленій справі – живопису. Першу свою виставку він організував багато років тому у рідному для свого серця селі Покровка Краснопільського району, а згодом роботи майстра залюбки приймали численні музеї та галереї України.

І ось у 2015 році, вперше свої роботи художник привіз до Лебединського художнього музею ім. Б.К. Руднєва. Своєрідним місточком між нашим містом та Андрієм Миколайовичем стала голова громадської ради м. Лебедина Надія Антипенко, що запросила художника до нашого міста та сприяла проведенню виставки.

14 травня в день відкриття виставки привітав художника у нашому місті міський голова Анатолій Троян. «Художники – це люди, які бачать світ зовсім інакше, ніж люди звичайні, – наголосив Анатолій Григорович. – У їхніх роботах відображена вся краса життя, яку ми часто не помічаємо за буденними справами. І наше місто завжди залюбки радо вітає таких майстрів, що привозять до Лебедина свої роботи, ділячись часточкою своєї творчості з лебединцями. Серед них багато і відомих не лише на Сумщині, а й в Україні імен. Їхні роботи можна бачити у державних та приватних галереях, а цими днями і в художньому музеї нашого міста», підкреслив очільник міста.

З найкращими побажаннями, міський голова вручив художнику подяку за вірне служіння мистецтву, талант і невтомний творчий пошук та з нагоди відкриття персональної виставки в Лебединському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва.

1174

До слів міського голови приєдналися й начальник міського відділу культури і туризму Ірина Саєнко та директор художнього музею Алла Подвезько. Вони підкреслили, що нинішня виставка особлива. Адже, зайшовши до зали, відчуваєш, ніби потрапив в інший світ. Всі роботи літні, сяючі. Дивлячись на них, забуваєш про негаразди.

Численні гості, що завітали до музею на відкриття вистави залюбки ділилися враженнями від побаченого, відзначаючи, що кожна робота по своєму цікава та оригінальна.

До речі, виставка залишатиметься в нашому місті не так і надовго – близько місяця. Тож, музей радо запрошує гостей та громаду міста відвідати цікаву виставку, на якій панує атмосфера добра, тепла та любові.

Продовжилося спілкування з художником у кафе «Юність», де Андрій Багно дав майстер-клас для численної публіки. Менше, ніж за годину на очах у відвідувачів художник перетворив біле полотно на справжній шедевр, що прикрасив би будь-яку галерею.

Андрій Багно разом з організаторами виставки дякують власникам кафе «Юність» за гостинність та підтримку у проведенні майстер-класу.

1181

[layerslider id=”65″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *