Скажу спасибі тихо ветерану

Щороку в травні ми відзначаємо день Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставитися до Другої світової війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.

8 травня у світі відзначають День Перемоги в Європі та День пам’яті і примирення, присвячений вшануванню пам’яті жертв Другої світової війни. З цього року разом з усім світом їх відзначає і Україна.

До виконання Указу Президента України «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» педагоги та учні школи віднеслися сумлінно.

Напередодні святкування дня Перемоги учні 9 класу Бондаренко Р., Кулініч С., Сайко О., Афонін І., Машин А., Мітрофанов В.  під керівнцтвом класного керівника Зазеко О.І. надали посильну допомогу на присадибних ділянках учаснику бойових дій Другої світової війни Кутковому О.В. та ветерану праці Федоровій С.А.

Учні 6-А класу на чолі із класним керівником Марченко В.О. взяли участь у заході, який організовували працівники Південної залізничної станції щодо вшанування ветеранів війни та праці. Зі сльозами на очах сивочолі ветерани слухали дитячі привітання та отримали  квіткові композиції. А завершилася дана зустріч традиційною смачною солдатською кашею, яка, мабуть, надовго залишиться в пам’яті всіх учасників.

1140

1141

У кожному класному колективі проходили тематичні виховні години  під час яких було використано відео- та фотоматеріали, звукозаписи, які допомагали створити емоційно піднесену атмосферу та посилити виховний вплив на школярів.

Так, 7 травня відбулася зустріч із ветераном  війни, шанованою людиною, талановитим вчителем, Раїсою Юхимівною Безуглою та учнями 5-Б класу (кл. керівник Ященко Ю.І.) та 6-Б класу (кл. керівник Василець С.С.) Учні переглянули фото про незабутні події Другої світової війни, прослухали цікаву розповідь ветерана про тяжке воєнне життя, тоді, ще зовсім юної, дівчини. Присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

На завершення Раїса Юхимівна побажала дітям гарного навчання, мирного неба над головою та міцного здоров’я, а учні, в свою чергу, подарували квіти та побажали довгих років життя.

Незважаючи на дрібний дощик, вранці, 8 травня, учні 1-11 класів вишикувалися на шкільному подвір’ї  для проведення святкової лінійки «Пам’яті героїв будьмо достойні». Морем квітів виразили свою пошану присутнім гостям, запрошеним на урочистості – учаснику бойових дій Великої Вітчизняної війни, випускнику школи Кутковому О.В. та учаснику антитерористичної операції Гончару О.Л. Кращі учні школи поклали квіти до меморіальної дошки воїнам-афганцям та до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні. У виконанні учні 4-А класу прозвучали вітальні вірші героям, а завершилася лінійка  піснею у виконанні учениці 9 класу Орел Людмили, яку присутні слухали зі сльозами на очах.

Учнями 7 класу було вшановано пам’ять загиблих героїв з покладанням квітів до могили Героя Радянського Союзу Халенка В.І. та могил родини Гарбар.

Не можна не згадати і ті випадки, коли ветерани під час привітання учнями з днем Перемоги по своєму були схвильовані даною увагою, дякували за візит і поверталися у ті роки лихоліття, коли по землі важкими кроками ступала війна.

1142

1143

1144

1145

1146

1147

Лебединська ЗОШ №1

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *