Відбулося виїзне засідання спостережної комісії

Виїзне засідання міської спостережної комісії відбулося на базі кримінально-виконавчої інспекції в Лебединському районі.

Під час засідання комісією проаналізовано стан повторної злочинності серед осіб, які перебувають на обліку Лебединського підрозділу кримінально-виконавчої інспекції, динаміку вчинення злочинів, обговорені основні причини та умови, що цьому сприяють. Представник кримінально-виконавчої інспекції Анатолій Глух розповів про виконання спільних заходів з Лебединським МВ УМВС України в Сумській області, щодо протидії рецидивній злочинності, та про позитивні результати і зменшення рівня повторної злочинності.

За результатами роботи, комісію погоджено план заходів щодо проведення профілактичної та виховної роботи з особами, які умовно достроково були звільненні від подальшого відбування покарання та обрали для постійного проживання місто Лебедин. Зокрема, заплановані заходи серед молоді та жінок.

Члени комісії вважають, що правова допомога жінкам, які відбувають покарання вкрай необхідна, вона сприяє формуванню у них правової культури, виробленню вміння користуватися правовим інструментарієм у практичній діяльності, забезпечить їм правову захищеність. Також поінформованість осіб, які умовно достроково були звільненні, залишається критерієм формування особистості, що включає в себе переконаність у необхідності і соціальній корисності дотримання законів та інших нормативно–правових актів, уміння використовувати закони у захисті своїх прав та законних інтересів.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *