Лебедин має добре серце

Вже шість років в Лебедині проходить благодійна акція «Серце до серця». Акція полягає в суспільному зборі коштів з метою розвитку молодіжного волонтерського руху та впровадження «Програми діагностики, лікування та реабілітації дітей з різними вадами».

Протягом усіх років по кількості зібраних грошей Лебедин є одним з лідерів Сумської області. Так, за попередні роки волонтери нашого міста зібрали понад 26 тисяч гривень, що були використані для придбання медичного обладнання в Сумській обласній дитячій лікарні.

Цього року регіональний етап Х Всеукраїнської акції «Серце до серця» в місті проходив під гаслом «Врятуй життя дитини». І як відзначає координатор акції – начальник відділу молоді і спорту Костянтин Забуга, кошти збиралися для поповнення обласної дитячої лікарні новим реанімаційним обладнанням.

Протягом квітня, більше двадцяти волонтерів із числа активної молоді, проводили різноманітні заходи: концерти, вистави, конкурси, виставки, дискотеки та багато іншого, звісно спрямованих на зібрання як можна більше грошей для допомоги хворим дітям. До акції також долучилися заклади торгівлі та трудові колективи підприємств і організацій.

Окремо лебединські волонтери зверталися до жителів міста за допомогою на лікування учня СШ №7 Коваля Артема, який у важкому стані перебуває в обласній лікарні.

Після майже тритижневої роботи зі збору коштів, волонтери відкрили скриньки та дізналися про результат своєї роботи. Всього ними зібрано 7848,75 грн., що майже вдвічі більше, ніж у минулому році. Із цих коштів 5592 грн. – лебединці віддали родині Артема Коваля.

Найбільше серед волонтерів зібрали представники педагогічного училища ім. А.С. Макаренка Людмила Олійник та Каріна Кознієнко (3074 грн.) та учениці ЗОШ №5 Альона Борисюк і Анна Гонтар (1257,5 грн.).

Вітаючи волонтерів з успіхом, міський голова Анатолій Троян подякував дітям за розуміння значущості та важливості благодійної справи до якої вони долучаються вже не перший рік. Звертаючись до волонтерів, він назвав їхню роботу вкрай важливою, адже вони своїми спільними зусиллями допомагають дітям одужати, дарують надію їхнім батькам, рідним та близьким людям.

Результат акції, на думку організаторів, тим цінний, що крім зібраних коштів, кожен з волонтерів вклав у цю справу частину себе, а саме головне зробив все можливе, щоб зібрати якомога більше коштів на закупку медичного обладнання для лікування дітей. В цей же день гроші були переказані на рахунок Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця».

1003

[layerslider id=”58″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *