На порядку денному – питання охорони праці

Безпека праці – це одне з актуальних питань, якому було приділено увагу на семінарі з охорони праці, що відбувся  днями у Лебедині для керівників та фахівців з охорони праці підприємств  усіх форм власності. Захід ініційований для обговорення найбільш проблемних питань стану охорони праці, виробничого травматизму та заходів, що допоможуть поліпшити умови праці.

Під час семінару увагу присутніх було зосереджено на найбільш актуальних проблемах з охорони праці на виробництві, а також у соціально-культурній сфері, на об’єктах газового господарства; розглянуто важливі питання щодо безпечної життєдіяльності бюджетних закладів, безпечної експлуатації техніки та ін. 

У роботі семінар-наради взяв участь відповідальний працівник Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Сумській області Олександр Колісник. Основну увагу у своєму виступі він приділив ґрунтовному роз’ясненні основних вимог і норм чинного законодавства України «Про охорону праці».

Окрім того, на семінарі були розглянуті питання профілактики виробничого травматизму проведення попередніх і періодичних медичних оглядів працівників та заходи з охорони праці на промислових підприємствах, проведенні атестації робочих місць за умовами праці як одному з видів соціального захисту найманих працівників.

Серед інших питань – підведення підсумків на підприємствах міста заходів до Дня охорони праці. Організатори семінару звернулися до відповідальних осіб за охорону праці на виробничих підприємствах міста з пропозицією обговорити на зборах трудових колективів актуальні проблеми охорони праці та промислової безпеки.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *