У Лебедині обговорили питання посилення допомоги учасникам АТО

10 квітня, напередодні свята Великодня, в міській раді відбулася зустріч щодо підтримки волонтерського руху в Лебедині та допомоги учасникам АТО. Учасники зібрання — представники міської влади, волонтери, бійці АТО — обговорили питання, які вже вдалося вирішили, а також визначилися з подальшими планами.

Серед учасників обговорення були й відомі в нашому місті: командир добровольчого батальйону «Горинь», що вже рік виконує бойові завдання у зоні АТО – Олександр Цись та полковник Збройних Сил України Олександр Марченко.

Міський голова переконаний, що лише особиста зустріч дозволяє якнайкраще з’ясувати усі проблемні питання. Він також відзначив високий рівень патріотизму в державі та відданість з якою українці виконують військовий обов’язок. Анатолій Троян особливо підкреслив, що влада міста робить все для того, щоб учасники АТО не були обділені увагою, користувалися заслуженою повагою у суспільстві.

В ході зустрічі бійці розповіли присутнім про нелегкі бойові будні та нагальні проблеми, висловили побажання стосовно необхідної допомоги. З їхніх слів, сьогодні в зоні АТО багато проблем, і одна із найбільших – матеріальне забезпечення. І якщо з бронежилетами та продовольством проблем вже не має, то оптичних засобів все ще не вистачає. А це не тільки тепловізори, а й дальноміри та прилади нічного бачення… Один з таких, лебединські вололонтери прямо під час зустрічі передали Олександру Цисю.

Прибор нічного бачення – це саме те, чого зараз не вистачає на передовій, відзначив командир батальйону. Він щиро подякував кожному волонтеру, всім лебединцям та міському голові за ту допомогу, що надає наше місто учасникам АТО, добровольцям, а особливо – батальйону «Горинь». «Шана вам і вдячність від кожного захисника України», відзначив Олександр Цись. У відповідь він разом з полковником Олександром Марченком вручили подяки за самовіддану і безкорисну працю на користь Збройних Сил та всього Українського народу від штабу АТО 5-ти волонтерам Лебедина.

Привітали бійців із найвеличнішим християнським святом – Воскресінням Христовим та побажали їм незламної віри у перемогу – учасники танцювального колективу «Веселка». – «Складні випробовування, які сьогодні випали на долю всього українського народу, об’єднали всіх українців, зробили нас сильнішими, мудрішими, людянішими», – відзначили юні лебединці.

На згадку про зустріч командир батальйону «Горинь» передав їм прапор України з автографами своїх бійців.

0937

[layerslider id=”54″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *