«Козацький гарт» у Лебединській ЗОШ №6

З метою виховання любові до національних символів, традицій українського козацтва, сприяння формуванню здорового способу життя через використання елементів козацької педагогіки у школі відбулося військово-патріотичне свято « Козацький гарт».

На свято прийшли батьки, учителі, учні. Як годиться, були на святі й гості: міський голова Анатолій Троян, начальник міського відділу освіти Лебединської міської ради Володимир Доценко; голова слов’янського комітету України в Сумській області, лауреат премії Європейського форуму миру 2009 року, начальник штабу «Козацтво запорозьке» Сумщини Василь Северин; випускник  нашої школи, учасник АТО Олег Верхов.

З вітальним словом до всіх присутніх звернулася директор школи Валентина Юріївна Верхова.

У боротьбі за високе звання «Козак» змагалися два курені: «Січовики»           та « Запорожці» . Хлопці демонстрували свою силу, спритність, кмітливість у естафеті, бігові по купинах, у конкурсі «Втеча з полону»; збирали  на швидкість картоплю; розбирали на окремі купи змішані разом горох, квасолю, жито; змагалися у поїданні вареників, перетягуванні канату.

Змістовним було привітання від учнів 5-го класу. Українські пісні звучали у виконанні  учениці 10-го класу Влади Дєхтярь та учениці 2-го класу Юліани Романенко. Наймолодші козачата нашої школи – учні 1-го класу подарували запальний танок.

0874

0872

Вдалому проведенню даного свята можемо завдячувати плідній співпраці педагогів, учнів, адміністрації школи, старанню всіх учасників заходу.            І міський голова, і начальник відділу освіти відзначили результативність, ефективність і актуальність обраного напрямку роботи школи. Тому голова слов’янського комітету України в Сумській області, начальник штабу «Козацтво запорозьке» Сумщини Василь Северин нагородив директора школи Валентину Верхову за активну громадську діяльність медаллю «Миротворець слов’янського миру».

Випробування показали, що всі хлопці можуть з честю називатися  козаками. Бажаємо нашим козакам здоров’я, добра, сили, наснаги. Хай щастить вам завжди і в усьому!

[layerslider id=”51″]

Лебединська ЗОШ №6

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *