Як проходить мобілізація в місті Лебедині

Сьогодні, 18 березня, у приміщенні Лебединської райдержадміністрації відбувся «круглий стіл» з питань проведення четвертої хвилі мобілізації в м. Лебедині та Лебединському районі та підтримки патріотичних настроїв.

В роботі «круглого столу» взяли участь керівники міста і району, військовий комісар Юрій Онопко, військовослужбовці, які нещодавно повернувся із зони АТО, представники громадськості та ЗМІ нашого міста.

Під час дискусії мова йшла, в основному, про проведення мобілізації. Військрвий комісар Лебединсько-Липоводолинського ОМВК підполковник Юрій Онопко повідомив, що завдання проведення мобілізації, як особового складу, так і техніки, під час І-го етапу ІV-ї хвилі виконані на 99%.

– Після медичного обстеження, військовзобов’язаних направляємо не у АТО, а у військові навчальні частини і навчальні центри Збройних Сил України для відновлення навичок та проведення злагодження,  – наголосив підполковник Юрій Онопко. Він також закликав молодих громадян нашого міста та району самостійно, без повісток, приходити у військкомат, щоб захистити Україну, яка зараз у біді.

Під час зустрічі були обговорені проблеми проведення часткової мобілізації на Лебединщині, забезпечення військових та координацію роботи волонтерських груп. Начальник відділу мобілізаційно-оборонної роботи та з питань надзвичайних ситуацій міськвиконкому Юрій Кіптенко розповів присутнім про ту допомогу, що місто разом з волонтерами вже надали Збройним Силам України.

Представники громадськості висловили свої зауваження щодо організації часткової мобілізації та наголосили на важливості належно проводити інформаційно-роз’яснювальні заходи.

За словами міського голови Анатолія Трояна, за останній рік в свідомості всіх українців стався великий прорив. «Ми зробили великий крок вперед, однак він недостатній, — наголосив він. —  Тож, попереду ще багато роботи». Міський голова також відзначив, що серед учасників «круглого столу» є багато військовослужбовців, які повернулися із АТО, волонтерів та благодійників, які своїм прикладом показують шлях до відновлення цілої країни. І цей приклад вартий того, щоб про нього знали й переймали інші жителі Лебедина.

Під час роботи «круглого столу» учасники також обговорили питання відновлення весняного призиву на строкову військову службу до лав ЗСУ; актуальні питання соціального захисту військовослужбовців, які звільняються із військової служби; та проведення патріотичного виховання населення.

Учасниками обговорення відзначено, що відчуття патріотизму серед українців не загубилося, його просто слід відновити. І як відзначили безпосередні учасники АТО Олександр Лещенко та Роман Ковальчук: «Чим більше на нашу націю тиснуть, тим більше ми встаємо з колін».

 

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *