Тобі, єдиній…

Дівчина, жінка, мати, бабуся, берегиня роду – здається, прості слова, слова жіночого роду, але скільки миру, любові, ніжності, вічності в цих словах. В них – історія людства, історія всесвіту, в них – саме життя! З початку часів на землі з жіночим ім’ям на вустах люди народжувались та помирали. Люди творили, жили, будували цілі цивілізації заради щастя та любові жінки. І з прадавніх часів, і до тепер для всіх нас жінка – це саме життя! Так було, є і буде завжди…

В переддень міжнародного жіночого дня – 8 березня, в примішенні міського центру культури і дозвілля (м-н «Черемушки») відбувся культурно – мистецький захід під назвою «Уклін тобі, жінко», який проводив міський відділ культури і туризму (начальник Ірина Саєнко), при підтримці Лебединського міськвиконкому (міський голова Анатолій Троян). Цього дня в актовій залі МЦКД було по-особливому тепло і затишно. Тепло від великої кількості привітань і поздоровлень в адресу всіх жінок нашого Лебедина і України від керівників міста, артистів і творчих колективів відділу культури, а затишно – від щирої, дружньої, домашньої атмосфери свята, якого, нажаль, нам в останній час дуже не вистачає через буремні події на сході України.

Гостей заходу в фойє МЦКД зустрічала виставка образотворчого мистецтва любительського об’єднання «Дивосвіт» (керівник Зоя Таловиря).

0629
0630

Плеяду поздоровлень розпочав присутній на святі почесний гість – заступник міського голови Василь Каща, який від імені міського голови привітав  жінок Лебедина, підкресливши важливість цього свята в нелегкому сьогоденні як для жінок, так і для чоловіків, і з особливою щирістю привітав з наступаючим святом жінок, матерів, сестер наших земляків, які захищають територіальну цілісність України в зоні проведення АТО.

Маленькі учасники концерту, діти нашого міста підготували до цього заходу серію малюнків, присвячених темі миру, весни, кохання і передали ці твори мистецтва волонтерам – Віктору Єфросініну та Олександру Коростілю, які разом з допомогою передадуть їх нашим землякам, які знаходяться на бойовому чергуванні. І хай ці малюнки принесуть краплинку радості  і любові в серця наших бійців.

В цей день зі святково прикрашеної сцени МЦКД жінок нашого міста вітали артисти і творчі колективи відділу культури і освіти Лебедина. Зокрема, учні 2 класу Лебединської ЗОШ №5 (класний керівник – Людмила Калюжна);  самодіяльний народний хореографічний колектив «Веселка» (керівник – Тетяна Литовченко); народний аматорський Хор ветеранів 43-ої гвардійської ракетної девізії (керівник – Надія Деменко, концертмейстер – Анатолій Костенко); народний аматорський вокальний  ансамбль автентичного співу «Стріла» (керівник Вікторія Гура); народний аматорський вокальний ансамбль «Лебедина пісня» (керівник Микола Романенко); дитячий вокальний ансамбль «Феєрія» (керівник Олена Червяк) та солісти відділу культури: Олена Демиденко, Тетяна Бондар, Світлана Набок, Олена Червяк, Валерій Костирін, Світлана Попільнух, Володимир і Людмила Брисенко, які подарували всім присутнім жінкам змістовний, тематичний концерт

 0634
0631

Відділ культури і туризму

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *