Барви жіночого свята в міських бібліотеках

З давніх давен на нашій українській землі образ довгожданої весни уособлювала гарна молода дівчина з вінком на голові. Народний образ весни – це образ краси, сили і надії. Першим і по жіночому особливим місяцем весни є березень. Він, як мовиться в народі, й усміхнеться, і заплаче, і ошкіриться крутим норовом. Недарма про його гонористу і непередбачливу вдачу кажуть: у березня жіночий характер. Тому в цьому місяці вшанувують жінку – матір, бабусю, сестру, подругу – всіх жінок на землі. В бібліотеках міста щорічно проводять різноманітні святкові заходи. Мета цих заходів: прищеплювати любов і повагу до жінки, виховувати в дітей естетичний смак, навички морально-естетичної поведінки.

Бібліотека №1 провела для учасників дитячої студії естетичного виховання «Джерельце» святкову програму до Дня 8 березня за темою “Ми у мам помічники”. Діти розповідали вірші, співали пісні про маму, затанцювали танок «Весняночка», приймали участь у конкурсах організованих бібліотекою, подарували мамам подарунки зроблені власноруч.

0627

До Міжнародного дня прав жінок і миру бібліотекою №2  було проведено для учнів 2 класу ЗОШ№5 І ступеня літературний ранок «Люба моя матусю», на якому діти вітали своїх мам та бабусь зі святом.

До уваги користувачів в бібліотеці №3 був організований перегляд тематичної літератури на тему «Жінка і весна».

 0628

Інформація від бібліотечних закладів

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *