Розмова була діловою та конструктивною

Понад дві години тривало 6 лютого ц. р. засідання громадської ради, що діє при виконавчому комітеті міської ради. Присутні на засіданні члени ради, представники влади, активісти суспільно-політичного життя, керівники окремих громадських організацій жваво обговорювали винесені на розгляд питання життя міста, пропонували шляхи розв’язання назрілих проблем.

Громадська рада – це міні-зріз нашого міста, колектив людей, з різними думками, різними вподобаннями, різними професіями і досвідом, які, здебільшого, до цього не були навіть знайомі між собою. Але всіх об’єднує велике бажання працювати для користі міста та лебединців.

Зокрема, міський голова Анатолій Троян прозвітував перед громадською радою про виконану роботу у минулому році та ознайомив з планами на нинішній 2015 рік.

Анатолій Григорович зупинився на основних аспектах та зазначив, що торік чимало вдалось зробити для покращення благоустрою та життєдіяльності міста. Докладно зупинився голова на фінансуванні кожної галузі, зазначивши, що не в простих соціально-політичній та фінансово-економічній ситуаціях  довелося господарювати. І все ж, 2014 рік місто прожило достойно. Попри всі труднощі, у Лебедині вдалося втримати фінансову ситуацію і в бюджетній, і в комунальній сферах. У першу чергу кошти витрачалися на ремонти доріг, реалізації проектів в житлово-комунальному господарстві, у тому числі – на ремонт житлового фонду та у благоустрій міста. Завдяки цій роботі у лебединців була вода, опалення, вчасно постачався газ і електроенергія, прибиралося сміття, забезпечувалося прибирання вулиць, тощо.

0401

Коротко міський голова зупинився на питаннях освіти, культури, соціального захисту. Анатолій Троян зауважив, що при всіх здобутках були й недопрацювання, які потрібно виправляти. Тож, попереду ще багато роботи. Доказом цьому і низка висловлених, на зустрічі побажань та пропозицій.

Зокрема, громаду турбують питання проведення в м. Лебедині мобілізації. Учасники громадської ради виступили з пропозицією щодо відновлення в місті навчань з цивільного захисту, а також проведення медико-санітарних курсів для охочих лебединців.

Піднімалися питання проведення благодійних акцій. Так, акцентовано увагу на зборі коштів для покупки тепловізору для однієї з артилерійських батарей в зоні АТО, де командиром є наш земляк.

Не оминули увагою члени громадської ради і питання благоустрою. Зокрема, активно обговорювалися питання щодо використання дорожніх плит з колишнього аеродрому для реконструкції дороги від залізничного переїзду по вул. Гастелло в бік залізничного вокзалу.

0402

Чимало запитань виникло в учасників зібрання щодо суспільно-політичної ситуації в державі та місті, особливо, у зв’язку із погіршенням ситуації на Сході України. В ході дискусії, міський голова закликав усіх городян до толерантності, терпимості, розуміння, адже навіть в умовах агресії проти нашої держави, ми не повинні забувати про людські цінності та гідність кожного громадянина.

Громадською радою також розглянуті пропозиції щодо підготовки установчих зборів для формування наступного складу ради, адже повноваження нинішнього складу завершуються вже на початку березня 2015 року.

Тож, громадська рада запрошує до співучасті всіх бажаючих містян, які готові на громадських засадах у вільний від основної роботи час допомагати у вирішенні суспільно-значимих питань на користь свого міста і людей, що в ньому живуть.


Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *