Переконлива перемога освітян Лебедина

Професія вчителя – унікальна. Подібної у світі немає. Кожен педагог своїм серцем і розумом формує завтрашню людину, суспільство, зрештою – усю цивілізацію.

Учитель – це не тільки викладач, а й творець нового, цікавого, захоплюючого, той, хто наполегливо йде до вершин професіоналізму, щоб власним прикладом навчати і виховувати. Проведення конкурсу педагогічної майстерності “Учитель року” має на меті виявлення і підтримання творчих вчителів, сприяння підвищенню їх професійної майстерності, популяризації педагогічних здобутків. 

Саме 30 січня 2015 року у справжній зимовий засніжений день  кращі з кращих педагогів області зібралися на базі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної з нагоди урочистостей закриття обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року – 2015». Приємно, що делегація освітян нашого міста була однією з найчисельніших :  чотири  лауреата очного етапу обласного туру, керівник відділу освіти та загальноосвітніх навчальних закладів, представники шкіл.

0356

0357

Всеукраїнський конкурс “Учитель року” був започаткований у 1995 році та став вже  традиційним конкурсом педагогічної майстерності, серйозним творчим випробування для кращих педагогів. Із часу започаткування конкурсу  вчителі міста є активними учасниками всіх його етапів. Приємно, що саме у 2015 році педагоги міста вибороли перемогу у чотирьох з чотирьох можливих номінацій конкурсу. У цьому році його формат на міському етапі було дещо змінено: проведено два тури – заочний (на розгляд фахового журі представлялися роботи конкурсантів та портфоліо) й очний (само презентація досвіду роботи вчителем та фахове тестування). Більшість учасників очного етапу показали високий рівень теоретичної та методичної підготовки, володіння сучасними інформаційно-комунікативними засобами, неординарними особистостями, які вміють переконувати та доводити власну точку зору. Конкуренція була високою, проте переможцями стали кращі з кращих, які спочатку вибороли перемогу  у очно-заочному етапі, а потім у очному етапі обласного етапу  конкурсу «Вчитель року-2015». Ними пишається педагогічна громада міста:

  • номінація «українська мова та література» – Зазеко Ольга Володимирівна, вчитель ЗОШ №1;
  • номінація «Хімія» – Древаль Оксана Анатоліївна, вчитель ЗОШ №5;
  • номінація «Правознавство» – Шиян Ольга Миколаївна, вчитель ЗОШ №3;
  • номінація «Образотворче мистецтво» – Гурська Оксана Миколаївна, вчитель ЗОШ №6.

Цьогорічний успіх педагогів Лебедина був відмічений під час урочистостей директором департаменту освіти  і науки Сумської обласної державної адміністрації Оленою Іванівною Поповою.

0360

0361

Підготовка до конкурсу – складна, кропітка довготривала праця, яка згуртовує весь педагогічний колектив закладу. Наполеглива робота адміністрації закладу і вчителя на першому етапі, міського методичного кабінету, адміністрації та вчителя  на другому – ось запорука успіху і перемоги на наступних етапах. Саме така робота допомагає краще педагогу зрозуміти і усвідомити місце та роль вчителя в житті конкретного навчального закладу. Слід подякувати  адміністраціям ЗОШ №1 О.І. Хоменко та І.М.Тимошенко, ЗОШ №3 Т.І. Фроловій, ЗОШ №5 Т.М. Нездіймишапці та А.І. Кащі, ЗОШ №6 В.Ю.Верховій та Н.В.Савенко, методисту ММК М.Г.Римару за підготовку конкурсантів до перемоги.

Серед 20 учасників обласного туру конкурсу були різні за вдачею педагоги, але всіх їх  поєднав високий ступінь соціальної активності і громадської відповідальності, прагнення до творчості і любов до дітей. Протягом трьох днів випробувань і Ольга Зазеко, і Оксана Древаль, і Ольга Шиян, і Оксана Гурська демонстрували свою педагогічну майстерність, представляючи презентацію власного педагогічного досвіду. За відгуками журі конкурсанти з нашого міста довели власну майстерність і під час представлення досвіду роботи  та проходження ними конкурсних випробувань, використання оригінальних методик, володінням інформаційно-комунікаційними технологіями, а особливо вмінням створити творчу атмосферу під час проведення відкритих уроків на базі шкіл міста Суми.

Сучасний вчитель – надзвичайно мудрий, креативний, позитивно налаштований до нового. Незважаючи на складнощі сьогодення, він робить все, щоб втілити задумане, щоб не тьмяніли фарби і не зникала свіжість почуттів, щоб нашим Українським Світом правили Розум, Добро і Краса. Меж досконалості немає, тому – нових перемог і педагогічних злетів, освітяни Лебедина.

Відділ освіти

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *