В державну власність повернуто земельні ділянки лісового фонду

Статтею 14 Конституції України та ст. 373 ЦК України встановлено, що земля основним національним багацтвом, що перебуває під особливою охороною держави.

Незаконна передача у власність земельних ділянок порушує інтереси держави у сфері контролю за використанням та охороною земель, ефективного використання земельних ресурсів.

Так, прокуратурою Лебединського району вживаються заходи, передбачені  Конституцією України та  Законом України «Про прокуратуру» щодо представництва інтересів громадян та держави в суді.

Встановлено, що на території однієї із сільських рад Лебединського району за рішенням органу державної влади передано у приватну власність земельні ділянки лісового фонду площею 2,12 га.

Під час вивчення матеріалів прокуратурою Лебединського району  виявлені порушення Земельного та Лісового кодексів України щодо законності передачі земельних ділянок у власність громадянам.

Як наслідок прокурор звернувся до суду із позовом про визнання незаконним рішення органу державної влади та повернення земельних ділянок у власність держави.

Рішенням Лебединського районного суду позов прокурора Лебединського району задоволено повністю

На даний час рішення набрало законної сили і в державну власність повернуто 2,12 га  вартістю 50 тис.грн. земель лісогосподарського призначення

Прокурор Лебединського району,
молодший радник юстиції Є.Троцько

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *