У Лебедині релігійна громада надає підтримку постраждалим зі Сходу України

Сергій Овчаренко, пастор євангельських християн баптистів місії «Духовне відродження», чия громада дуже багато допомагає переселенцям переконаний, що у цей важкий час, всі мають об’єднатися аби спільно допомогти постраждалим на сході України.

Сьогодні релігійною громадою проводиться робота щодо підтримки родин з маленькими дітьми. …Багато з них втікали з власних осель, майже нічого не забираючи з дому, їхали у невідомому напрямку. Їхали, не озираючись, туди, де не чути гуркіт від снарядів, де не стріляють, де немає небезпеки для життя…цим місцем для них став Лебедин.

На сьогодні, в нашому місті проживає 36 родин, що мають 62 дітей. Тож, саме для них релігійною громадою були організовані різдвяні табори, де діти могли не тільки відпочити і розважитися під час гри у теніс, хокей чи настільний футбол, а й хоча б на мить забути про страх війни. Разом з дітьми переселенців до таборів запрошували дітей учасників АТО та дітей із малозабезпечених родин. У таборах, окрім святкової програми, на дітей чекали й новорічні подарунки.

Релігійною місією також провадиться збір допомоги для учасників АТО. Лише кілька днів тому чергову передачу на суму майже 2000 грн. місія відправила в зону АТО. Це, перш за все, крупи, цукор і консерви, що зібрали прихожани.

Крім прямої допомоги постраждалим в ході АТО, місія «Духовне відродження» веде й просвітницьку та соціальну роботу. Зокрема, нещодавно місією було отримано бібліотеку на історико-релігійну тематику для недільної школи. Частину цих книг було передано в інтернатні заклади, зокрема, і в місті Лебедині.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *