Міський голова зустрівся з італійськими інвесторами

Перебуваючи з дружнім візитом в Україні, гості з Італії – Франко Сарторі та Джордано Варіола завітали до Лебедина. Дорога та спільний знайомий привели їх до міської ради, де вони 29 січня ц.р. познайомились з міським головою Анатолієм Трояном.

Італійські гості і раніше були в нашому місті, а от тепер замислилися над втіленням амбіційного інвестиційного проекту.

Розмова відбувалась за допомогою перекладача Олени, яка допомагала долати мовний бар’єр. У розмові гості сказали про те, що знають про складну ситуацію в Україні, що переживають та моляться за мир у нашій державі. Але незважаючи на сьогоднішні труднощі, вони вірять у мирне майбутнє та перспективи розвитку нашої країни.

Франко Сарторі – інженер-будівельник, що вже багато років працює над проектами в різних країнах світу. На його рахунку інженерні та соціальні об’єкти в країнах Європи, а також в Казахстані та Україні. Останні два роки Франко працює над черговим проектом в Іраку, що вже підходить до завершення. Тож, він планує наступний, цього разу свій особистий, і можливо в нашому місті.

Зокрема, під час зустрічі Франко презентував свою ідею та висловив зацікавленість у будівництві торгівельного центру в нашому місті. Юридичною стороною проекту опікується Джордано Варіола.

«Сьогодні Лебедин готовий до інвестиційних проектів, – відзначив міський голова Анатолій Троян. В нашому місті вже є успішний досвід співпраці з іноземними інвесторами з Чехії та Росії». І хоча ще зарано говорити про суму інвестиційного бюджету, але під час розмови відзначалося, що це може бути від 3-х до 5-ти мільйонів гривень.

0348

За словами Анатолія Трояна, залучення іноземних інвестицій це додаткова можливість для розвитку не лише будівельної інфраструктури нашого міста, а також це створення додаткових робочих місць, зростання заробітної плати, збільшення відрахування податків до бюджетів усіх рівнів й загалом підвищення рівня життя мешканців Лебедина та покращення економічної ситуації в цілому.

За підсумками зустрічі, присутні обмінялися думками та обговорили плани щодо подальшого співробітництва. Також італійським гостям були продемонстровані земельні ділянки в різних частинах міста, що можуть їх зацікавити.


Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *