До питань опіки та піклування над недієздатними та обмежено-дієздатними особами м. Лебедина

З метою забезпечення реалізації прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування) на життя, охорону здоров’я, соціальний захист, а також контролю за забезпеченням особистих немайнових і майнових прав та інтересів повнолітніх осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та виконувати свої обов’язки, при виконавчому комітеті Лебединської міської ради працює опікунська рада.

Основними завданнями Ради опіки та піклування над недієздатними та обмежено-дієздатними особами є:
– вирішення питання про встановлення і припинення опіки та піклування;
– ведення обліку щодо осіб, які потребують опіки та піклування;
– здійснення контролю за діяльністю опікунів та піклувальників.

Для безпосереднього здійснення опіки та піклування органами опіки та піклування призначається опікун чи піклувальник. Опікун є представником підопічного. Він діє від його імені і в його інтересах.

Контроль за діяльністю опікунів і піклувальників здійснюється органами опіки та піклування із залученням громадськості шляхом планових відвідувань осіб, які перебувають під опікою (піклуванням). Опікуни (піклувальники) подають щорічно, не пізніше 1 лютого, до органів опіки та піклування звіт про свою діяльність за минулий рік щодо захисту прав та інтересів підопічних, у тому числі щодо збереження належного їм майна та житла.

Розгляд скарг на дії опікунів (піклувальників), попередній розгляд спірних та складних питань, які виносяться на засідання виконавчого комітету щодо:
– встановлення та припинення опіки та піклування;
– надання до суду подання на встановлення опіки та піклування;
– надання до суду подання на припинення опіки та піклування;
– надання дозволів на відчуження і заставу майна, право володіння чи користування яке мають недієздатні підопічні.


Прийом населення з питань опіки та піклування над недієздатними та обмежено-дієздатними громадянами проводиться керуючим справами виконавчого комітету Лебединської міської ради за адресою: м. Лебедин, вул. Пушкіна, 2.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *