Про проблеми місцевого самоврядування говорили в Києві

27 січня ц.р. міський голова Анатолій Троян взяв участь у роботі спеціальної наради з питань збереження та удосконалення прав та функцій органів місцевого самоврядування, що проходила в м. Києві на базі комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

Нарада була присвячена обговоренню проблем органів місцевого самоврядування, пов’язаних зі змінами до Бюджетного та Податкового кодексів України.

Під час спілкування з колегами Анатолій Троян неодноразово підкреслював, що сьогодні місцеве самоврядування – це викривлена форма участі громади в управлінні територіями. За останні десять років держава перебрала у міст і сіл не тільки всі найважливіші функції, а й значну частину зароблених ними коштів. Тож, велику надію міста покладають на ініціативи щодо децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування. Адже ми хочемо побачити таку можливість, щоб саме громади могли в першу чергу на базі тих законів, які приймаються, мати можливість самостійно залучати кошти, самостійно адмініструвати податки і самостійно розвиватися. А далі все залежатиме від самої  громади – наскільки вона зможе ефективно використати наявні ресурси та місцевої влади, яка буде керувати цим процесом.


Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *