Виконком: підбили підсумки

На черговому засіданні виконавчого комітету міської ради, яке відбулося 28 січня під головуванням міського голови Анатолія Трояна, було розглянуто близько тридцяти питань.

Члени виконкому заслухали та обговорили інформацію заступника міського голови Світлани Хобот про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста у минулому році.

На виконання програми було спрямовано зусилля всіх підрозділів міської влади. Значна увага приділялася питанням соціального захисту населення, велася робота з покращення інвестиційного клімату, забезпечення роботи підприємств, закладів освіти та культури, подальшого розвитку фізичної культури і спорту, практично безперебійно функціонували об’єкти житлово-комунального господарства та ін.

Зокрема, вчасно здійснювалася виплата державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим громадянам, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам (було виплачено 31,6 млн. грн.). Розмір мінімальної допомоги інвалідам збільшено до 949 грн. на місяць. Всього в місті 342 інваліди з дитинства отримали такий вид допомоги в сумі 4,1 млн. грн. Більш, ніж 18,3 млн. грн. державної допомоги сім’ям з дітьми отримали 1873 жителів Лебедина. Також вчасно були виплачені кошти громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС (таких в місті 360 осіб), та пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

Однак, занепокоєння міської влади викликає ситуація на промислових підприємствах. Так, загальний обсяг реалізованої промислової продукції (робіт, послуг) зменшився на 4% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав 104,0 млн. грн. Не досягли випуску продукції відповідно до рівня минулого року такі підприємства, як ТОВ «Лебединський  нафтомаслозавод», ТОВ «Укртранспневматика». Фактично припинив виробничу діяльність ВАТ МБДЕ «Темп».

Хоча, слід сказати, що на фоні складної економічної ситуації, підприємства зуміли зберегти свої колективи, не допустивши звільнень працівників. Але частина з них, звісно, була переведена на неповний робочий день.

Разом з цим, завдяки розширенню ринків збуту змогли збільшити виробництво промислової продукції в порівнянні з відповідним періодом минулого року такі підприємства, як ТОВ «Крук» – більше ніж 2,5 рази; ПП «Контакт» на 32,5%, ТОВ «Леол ЛР»  на 21,5 %, ДП «Лебединський моторобудівний завод» на 17,3 % та ПАТ «Лебединський завод поршневих кілець».

На 0,3% зросла середньомісячна заробітна плата. Так, на кінець 2014 року вона становить 2241 грн., що складає 79,4 % середнього розміру по Сумській області.

Від стану міської економіки та стабільності роботи промислових підприємств залежать надходження до міського бюджету. Так, за інформацією начальника міськфінуправління Людмили Чичини, міський бюджет по доходам, виконаний на 100,1%. Всього отримано доходів – 87,043 млн. грн. Основним джерелом наповнення міського бюджету, як і раніше залишається податок з доходів фізичних осіб.

Як і в останні роки, міський бюджет залишається соціально орієнтованим. Так, видатки соціального спрямування перевищили 78,2 млн. грн., що складає більше 96,7% видаткової частини загального фонду. Із цих коштів: направлено на соціальний захист та соціальне забезпечення – 43,5 млн. грн. (58,7%), на освіту – 27,6 млн. грн. (37,3%), культуру – 2,5 млн. грн. (3,4%), фізичну культуру і спорт – 0,4 млн. грн. (0,5%).

Покращення соціально-економічної ситуації, на думку членів виконкому вимагає від міської влади відпрацювання гнучких та ефективних механізмів впливу на негативні процеси в економіці. Зокрема, зважаючи на  фінансові можливості міського бюджету необхідно проводити роботу щодо економного використання бюджетних коштів на фінансування бюджетних установ, неухильно дотримуватися затверджених заходів щодо економії видатків на оплату праці та енергоносії та активізувати роботу, спрямовану на виконання запланованих  міським бюджетом обсягів надходження доходів вже у 2015 році.

Виконавчий комітет також розглянув інформацію про роботу зі зверненнями громадян за 2014 рік та прийняв рішення ще з 20 питань порядку денного.


Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *