Депутатська комісія розглянула “сесійні” питання

Сьогодні, відбулося засідання комісії Лебединської міської ради з питань з питань освіти, культури, охорони здоров’я, молоді та соціального захисту населення, яку очолює Валентина Верхова.

Члени комісії детально розглянули усі пропозиції до порядку денного п’ятдесят дев’ятої сесії міської ради: проекти міських цільових програм  на 2015 рік, взяли до відома інформації про хід їх виконання у 2014 році.

Зокрема, депутати розглянули звіт міського відділу молоді і спорту щодо виконання міської програми оздоровлення та відпочинку  на 2014 рік. Начальник відділу Костянтин Забуга повідомив, що на проведення оздоровчої кампанії влітку 2014 року було використано з міського бюджету 97 тис.грн, із них 80,9 тис.грн. – харчування дітей у пришкільних та профільних таборах; 16,1 тис.грн. – придбання  путівок для дітей пільгових категорій до заміських таборів. З обласного бюджету використано – 52,753 тис.грн, коштів Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності – 17,1 тис.грн, батьківські кошти склали – 125 тис.грн.

В літній період послугами відпочинку та оздоровлення було охоплено 1454 учнів, що складає 69 % від загальної кількості дітей шкільного віку. Двадцять дві дитини  навчальних закладів міста відпочили у таборі  наметового типу «Сузір’я», 24 дитини пільгових категорій оздоровилися у таборі «Сонячний» м. Суми, 7 дітей соціально-уразливих категорій оздоровилися у центрі «Молода гвардія» м. Одеси, чотири обдаровані дитини під час тематичної зміни оздоровилися у жовтні в санаторії «Ровесник», чотири дитини-сироти в літній період відпочили в Італії.

Під час оздоровлення особлива увага приділялася дітям пільгових категорій та дітям «групи ризику», дітям із родин, які опинилися у складних життєвих обставинах. Різними формами відпочинку та оздоровлення охоплено 24 дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування, 17 дітей постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, 24 дитини-інваліда, 95 дітей із малозабезпечених сімей, 215 дітей з багатодітних родин, 20 дітей, які складають «групу ризику», 265 обдарованих дітей.

Також депутати розглянули інформацію відділу освіти про виконання міської програми розвитку позашкільної освіти на період до 2014 року, інформацію відділу культури та туризму про виконання міської програми розвитку культури м. Лебедин на 2010 – 2014 роки, інформацію управління праці і соціального захисту населення про міську програму соціального захисту ветеранів війни та праці, інвалідів, малозабезпечених верств населення на 2015 рік, а також звіти про виконання програм висвітлення діяльності Лебединської міської ради на сторінках газети «Життя Лебединщини» та в ефірі радіомовлення «Світанок».

Проекти рішень комісією рекомендовані до розгляду на 59-й сесії міської ради.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *