У боротьбі за Соборну Україну: від 1919 до 2015

У переддень Соборності України в Лебединському міському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва відбулася просвітницька година для учнів середніх класів загальноосвітньої школи №1 «Рідний край у серці назавжди». Організатори і ведучі заходу – наукові працівники художнього музею Алла Подвезько та Тетяна Криницька спонукали учнів замислитися над датою «22 січня» в історії України, що втілює дух незалежності, свободи та єдності українського народу.

Діти з задоволенням прослухали лекцію, що була вдало доповнена піснями про Україну у виконанні вокального ансамблю учнів СШ №7 під керівництвом Оксани Бубон, та включилися у дискусію і обговорення теми. Протягом майже години, що тривав захід, в залі панувала атмосфера проникнення героїчним шляхом українського народу до Незалежності та Соборності своєї держави, не залишаючи нікого байдужим.

Дуже доречними стали слова Івана Франка, який ще у свій час писав, що ми збудуємо Єдину Україну тоді, коли «навчимося відчувати себе українцями» без умовних розмежувань, що нам намагаються нав’язати ті, хто не об’єднує, а сьогодні шматує Україну, хто живучи в минулому, не вірить сучасному і не бачить майбутнього.

0254

В цей день тематичні заходи пройшли у всіх навчальних і бібліотечних закладах міста.


Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *