Попереджений – наполовину захищений

Міжнародний день боротьби за скасування рабства відзначається щорічно 2 грудня. Дата обрана не випадково, саме 2 грудня 1949 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми.

З метою підвищення рівня поінформованості та усвідомлення гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорення причин, форм та ознак цього явища у Міжнародний день скасування рабства, 2 грудня 2014 р., в Лебединському центрі зайнятості соціальним педагогом Лебединського педагогічного училища імені А.С.Макаренка Світланою Коваленко та студентами училища був проведений відеолекторій «Торгівля людьми в сучасному світі».

В ході заходу студенти спробували довести: «Торгівля людьми. Міф чи реальність?» Переглянувши фільм «Життя на продаж», учасники мали змогу побачити небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. У сценці «Кафа. Ринок рабів» студенти передали давні події ХV –ХVІІ ст., коли українці були основним джерелом надходження рабів на татарські невільничі ринки. Для тимчасово непрацюючих студентами були розроблені і запропоновані буклети «Якщо ви збираєтесь за кордон», де розміщені практичні рекомендації і поради, як не потрапити у тенети торгівців людьми.

Головний спеціаліст УПСЗН
Н.В.Гончарова
Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *