Епідеміологічна ситуація в Лебедині – в межах норми

Питання профілактики вірусних захворювань серед населення міста розглядалося 01 грудня ц.р. під час чергової апаратної наради при в.о. міського голови Людмилі Химич.

Гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), займають найбільшу питому вагу в інфекційній патології – 95.6 %. Аналіз захворюваності за 11 місяців 2014 року вказує , що захворюваність на ГРВІ дещо нижча, ніж за аналогічний період 2013 року. На ГРВІ перехворіли 1652 жителя міста (із них 56% – діти), що становить на рівні обласних показників. Про це повідомила начальник Лебединського міськрайонного управління Держсанепідслужби у Сумській області Ірина Убийвовк.

Найбільш інтенсивне зростання захворюваності відзначається в листопаді та тримається в грудні з щонедільним приростом. Групою епідризику залишаються діти, які займають найбільшу питому вагу серед захворілих на ГРВІ 72.4 %, в тому числі школярі – 43.4 %.

Сьогодні погодні умови сприяють наближенню епідускладнень з грипу та інших ГРВІ. Необхідно обов’язкове забезпечення дотримання температурного режи¬му на об’єктах для попередження виникнення захворювань, перегляд запасу марлевих pecпipaтopiв, дезінфекційних засобів, тощо.
Найбільш дієвим профілактичним засобом грипу залишається вакцинація. На сьогодні провакциновано 173 жителя міста (0,59%), при плані в 625 осіб. На групи медичного та соціального ризику робиться найбільший акцент. До осіб медичного ризику належать особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 60 років, як найбільш уразлива група підлягає у першу чергу на щеплення проти грипу. До групи епідемічного ризику відносяться діти загальноосвітніх закладів, медпрацівники, персонал дитячих дошкільних, середніх та інших навчальних закладів, працівники аптечних установ, торгівлі, транспорту, сфери обслуговування, вагітні жінки. Грип та ГРВІ дуже небезпечні для осіб з хронічними захворюваннями, які відносяться до групи медичного ризику.

В ході наради було відзначено, що підприємства, заклади та організації підготувалися до роботи в осінньо-зимовий період.

Для захисту лебединців від грипу та інших гострих респіраторних вірусних інфекцій на апаратній нараді погоджено план заходів по попередженню масштабності захворюваності населення на грип.

Відділ з питань внутрішньої політики
Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *