Генеруємо творчі ідеї

Підвищення рівня професійної майстерності педагога є основним завданням на всіх етапах розвитку школи. Сучасній школі потрібний учитель, який міг би оновлювати, удосконалювати зміст своєї діяльності. Впоратися з цим завданням можна тільки за умови добре організованої і спланованої роботи методичних об’єднань, використання освітніх інновацій.

З метою покращення роботи лебединських методоб’єднань щодо підвищення фахової майстерності педагогів, за ініціативи начальника відділу освіти Володимира Доценка, міським методичним кабінетом була апробована нова форма роботи – виїзний інтегрований семінар учителів української мови та літератури і вчителів світової літератури.

Звичайно, така форма роботи потребує значних фінансових витрат. Спонсорами цього проекту виступили депутати обласної ради Сергій Грицай та Олександр Удодік. Сергій Михайлович особисто опікувався роботою семінару протягом усіх етапів роботи і допомагав вирішувати всі організаційні питання.

Учасники семінару розпочали роботу з екскурсії до Сумського обласного краєзнавчого музею, де відвідали три експозиції. Одна, присвячена подіям 1932-1933 років, схвилювала великою кількістю документів та вразила емоційними інсталяціями. Переглядаючи експозицію «Т.Г. Шевченко і Сумщина», вчителі доторкнулися до спадщини генія, відчули подих його епохи та зв’язок творчості Кобзаря із сьогоденням. Під час перегляду експозиції «Сумщина від давнини до початку ХХ ст.» ще раз задумалися про славне історичне минуле нашого народу.

Продовжили роботу учасники семінару в стінах Сумського обласного академічного театру драми та музичної комедії ім. М.С. Щепкіна. Директор театру Микола Юдін розповів про витоки Сумського обласного академічного театру драми та музичної комедії ім. М.С. Щепкіна, про творчі пошуки колективу та збережені традиції. Учасників семінару також люб’язно запросили на екскурсію по театру.

А хто ж із філологів не мріє про зустріч із письменником? То ж враховуючи побажання освітян, організатори семінару запросили на зустріч Олександра Вертіля, українського письменника, поета, перекладача, журналіста, члена президії та голову Сумської організації Національної спілки письменників України. Затамувавши подих, слухали авторські вірші поета і його переклади з творчої спадщини Давида Бурлюка, нашого земляка, вихідця з с. Рябушки (у минулому с. Семиротівщина), відомого футуриста, який був особисто знайомий з В.Маяковським.

Взяла участь у роботі семінару начальник управління освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Олена Попова , яка наголосила на необхідності впровадження інновацій з метою підвищення якості освіти й відповіла на запитання учасників семінару щодо окремих моментів проведення ЗНО та ДПА в 2014-2015 навчальному році.

Учасники семінару також отримали запрошення на перегляд драми М.Старицького «Ніч під Івана Купала».

Програма семінару була насиченою, цікавою, пізнавальною.

А головне – учасники семінару отримали не лише нові знання, а багато позитиву, натхнення до творчих пошуків.

Отже, така форма роботи є доцільною та ефективною. А ще вона довела, що є люди, яким проблеми освіти близькі й зрозумілі. Ми ще раз дякуємо спонсорам поїздки.

 

 

 

 

 

 

Відділ освіти
Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *