Засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Лебединської міської територіальної громади

У приміщенні Лебединської міської ради 30 квітня 2024 року відбулося чергове засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Лебединської міської територіальної громади.

Засідання проведено під головуванням керуючого справами виконавчого комітету Лебединської міської ради Сергія  ПОДОЛЬКА .

На засіданні розглянуто питання, які стосувались дотримання чинного законодавства щодо легалізації зайнятості, виплати законодавчо встановленого мінімального рівня заробітної плати.. Зокрема проведений аналіз інформації по страхувальникам, у яких  застраховані особи виконують роботи (надають послуги) за цивільно-правовими договорами більше року , розглянуто інформацію щодо збільшення кількості застрахованих осіб, які працюють на умовах неповного робочого часу та інформацію щодо роботодавці, у яких  більше 30 відсотків найманих працівників виконують роботи  на умовах цивільно-правових договорів.     

Голова робочої групи Сергій ПОДОЛЬКО у підсумку засідання зазначив  про необхідність продовження здійснення моніторинг стану легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення на підприємствах, організаціях, установах, господарствах, серед фізичних – осіб підприємців Лебединської міської територіальної громади. Та наголошено на необхідності проведення інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями щодо  дотримання ними норм чинного законодавства щодо прав і гарантій найманих працівників. Адже офіційне оформлення трудових відносин є гарантією соціального захисту працівника, кадрової стабільності та налагодженої роботи всіх учасників трудового процесу. Водночас, для роботодавця – це і позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків.

Поділитися