У Катеринівці провели в останню дорогу полеглого захисника – солдата Артема ШОЛОХА

Сьогодні у Лебединській громаді провели в останню дорогу уродженця села Катеринівка, мужнього захисника – солдата Артема Миколайовича Шолоха, який загинув, захищаючи свободу, незалежність і територіальну цілісність України.

Народився чоловік 10 червня 1987 року в селі Катеринівка, де виріс і закінчив школу. Товариський, добрий, веселий – таким його запам’ятають рідні та близькі, всі, хто знав Артема за життя.

Після подій 2014 року на сході країни Артем Шолох розпочав службу в зоні АТО/ООС. Згодом повернувся додому, жив і працював у Сумах. Створив міцну сім’ю.

З початку повномасштабного вторгнення став на захист рідної країни. Був вірним військовій присязі. Під час проходження служби завжди проявляв стійкість і мужність. Він відчайдушно боровся за мир на українській землі, за спокій у рідній домівці, за безпеку родини.

Та 24 квітня 2024 року жорстока війна нещадно забрала життя одного з кращих синів України. Навідник зенітного артилерійського відділення однієї з військових частин Артем Шолох загинув на Донецькому напрямку.

Героєві назавжди залишиться 37 років… Вдома на захисника чекали мати, рідні брат і сестра, дружина, дев’ятирічна донечка і п’ятимісячний синочок.  

Підтримати рідних бійця і провести його в останню дорогу прийшли майже всі односельчани, знайомі, побратими, представники влади та духовенства. Жителі громади, схиляючи голови та встеляючи останній шлях Артема Миколайовича квітами, дякували йому за захист країни від агресора, за неоціненний вклад в нашу Перемогу ціною власного молодого життя.

Прощальну промову на місці поховання виголосили виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко, начальник другого відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) підполковник Ігор Ячменьов і староста Катеринівського старостинського округу Ірина Погоріла.

Поховали захисника з усіма військовими почестями на місцевому кладовищі. На його честь прозвучав Державний Гімн України під триразовий збройний залп.

Сьогодні всією громадою розділяємо непоправне горе родини і той невимовний біль, який неможливо витримати. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Артема Шолоха.

Світлий, добрий спомин про звитяжного захисника України назавжди залишиться в наших серцях та спогадах його бойових побратимів, родичів і земляків.
Герої не вмирають. Вони поповнюють ряди небесного війська і вічно живуть в пам’яті тих, хто їх любив.

Вічна Слава нашим захисникам!

Поділитися