Головне управління статистики у Сумській області повідомляє:
у січні – лютому 2019 р. на Сумщині вироблено 11,7 тис. т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 48,9 тис. т молока та 50,5 млн шт яєць. Середній надій молока становив 748 кг.
По виробництву м’яса найкраще спрацювали підприємства Середино-Будського району; по виробництву молока – підприємства Буринського району.
Станом на 1 березня 2019р. чисельність поголів’я худоби та птиці в усіх категоріях господарств становила: 147,1 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. 75,0 тис.голів корів), 111,1 тис.голів свиней, 35,7 тис.голів овець та кіз, 4453,2 тис.голів птиці свійської.