Свято знань і інтелекту у школах міста Лебедина

Слава найрозумнішим, Успішним, допитливим слава!
Щоб стала Україна найсильнішою, Хай процвітає українська держава!

Вже стало доброю традицією у нашому місті проводити навесні  міський турнір для інтелектуалів.  І цього року на базі Лебединської спеціалізованої школи №7 відбулося чергове змагання обдарованих учнів – «Інтелектуал-2015».

У святково прикрашеному залі  зібралася найрозумніша, найерудованіша молодь нашого міста, яка твердо впевнена, що вчитись – це означає багато читати і знати, не боятись складних завдань, думати, міркувати, проектувати та прославляти свою Батьківщину. Тож невипадково розпочалося свято піснею  «Рідна земля», яку майстерно виконала  вихованка Лебединського центру позашкільної освіти  Ольга Пащенко.

З вітальним словом до учасників, глядачів, вболівальників звернувся заступник міського голови Василь Каща, який передав теплі слова гордості за підростаючу інтелектуальну еліту від міського голови Анатолія Трояна та побажав подальших здобутків і перемог школярам міста. Подяками міського голови були нагороджені переможці ІІ (обласного)  етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-члені Малої академії наук, та їх наукові керівники: Олег Богданюк, учень ЗОШ№1, науковий керівник Наталія Логвиненко; Ірина Антоненко, учениця ЗОШ№4, науковий керівник Ірина Нечваль; Анна Пономарьова, науковий керівник Тетяна Фролова. Цього року десять інтелектуальних зірочок  принесли перемогу Лебедину у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад, які плідно працювали разом зі своїми вчителями і отримали дипломи Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації: з математики – Валентин Непочтов, учень 7 класу ЗОШ№1 та його вчитель Тетяна Дремлюга; з української мови та літератури – Зоя Бруньова, учениця 8 класу ЗОШ№1 та її вчитель Тетяна Древаль; Ольга Снагощенко, учениця 10 класу ЗОШ№3 та вчитель Лариса Капран; Валерія Пірог, учениця 9 класу СШ№7 та її вчитель Зінаїда Озерна; з хімії –  Констянтин Юрков, учень 8 ЗОШ№1 та вчитель Тамара Хижняк; з історії – Ольга Снагощенко, учениця 10 класу ЗОШ№3 та її вчитель Ольга Шиян; Дмитро Трофименко, учень 11 класу ЗОШ№3 та вчитель Світлана Таран; Олексій Туча, учень 9 класу ЗОШ№4 та вчитель Ірина Федірко; з російської мови та літератури – Марія Низова, учениця 11 класу СШ№7 та  вчитель Еліна  Литвинчук; з біології – Вадим Ліщина, учень 8 класу СШ№7 та його вчитель Людмила Судніцина.

1188

 Під бурхливі оплески ведуча Набок  Світлана запросила на сцену учасників фінального етапу міського турніру «Інтелектуал-2015»:

– Анастасію Яскевич, яка навчається в 9 класі Лебединської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №1 і є активним учасником шкільних та міських предметних олімпіад, творчих конкурсів, турнірів, акцій, член шкільного самоврядування.

– Ольгу Снагощенко, ученицю 10 класу Лебединської ЗОШ№3.  Ольга має на все свою думку, вірить в особисту свободу кожного, рівність всіх людей, невід’ємність прав та свобод. Вважає,що головне в житті – саморозвиток, а в людях – чесність, відкритість та ерудованість.

– Ірину Антоненко – ученицю 9 класу ЗОШ І-ІІ ст. №4. Іра засвітилася яскравою зірочкою, аби результатами своєї діяльності прославляти рідну школу. Щороку Ірина займає призові місця у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з української мови та літератури, а в цьому році  стала призером  ІІ обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН.

– Катерину Лобко, ученицю класу ЗОШ№5. Катя визначається цілеспрямованістю і наполегливістю у виконанні навчальних завдань. Маючи відмінні успіхи в навчанні, Катерина активна учасниця І, ІІ, ІІІ етапів шкільних предметних олімпіад. Компетентність дівчини не властива віку. Учениці притаманна багата фантазія, уява, винахідливість, схильність до справ, які вимагають сконцентрованої уваги.

– Наталію Ященко, ученицю 10-го  класу  Лебединської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів №6.   Їй  притаманні всі якості справжнього лідера: порядна, інтелігентна, творча, рішуча, лояльна; вміє підтримувати інших, співпрацювати з ними. З навчальних предметів Наталії найбільше подобається математика, адже вона переконана: суспільство без математики не може існувати.

– Анну Денисенко–  ученицю 10 класу СШ№7. Аня креативна, активна, дисциплінована, вольова учениця,  староста класу, завжди в курсі всіх справ школи, міста й країни. Багато читає, любить вишивати, плести бісером, роботи з якого неодноразово презентувала на виставках в містах Лебедин та Суми.  Аня – душевна особистість з щирим серцем і чистою душею. Про її волонтерську допомогу ветеранам, хворим дітям, активну участь в різноманітних благодійних акціях відомо всім. Анна ініціювала в класі збори коштів на допомогу хворим АТО.

Першим конкурсом стало змагання «Я – творча особистість», у якому учасникам необхідно було розповісти про себе за допомогою використання  мультимедійних засобів. Наступною стала інтелектуальна вікторина. Кожен з фіналістів мав відповісти на 20 поставлених запитань наукового змісту. Конкурс  ораторського мистецтва довів вміння учениць за обмежений проміжок часу (30 секунд) відстоювати власну думку.  Оцінювалися культура мовлення, зміст та форму викладення інформації з заданого питання.  Незаперечним є той факт, що ділова людина повинна бути людиною грамотною. Тому незалежно від наших нахилів та уподобань до точних, гуманітарних чи природничих наук кожен з нас повинен чітко знати правила правопису.  Тож останнім, четвертим конкурсом,  став конкурс «Знавців української мови». Всі учасники отримали текст, у якому були допущені помилки і спробували себе у ролі вчителя – знайти помилку та виправити її.

Оцінювало конкурс компетентне журі – працівники міського методичного кабінету –  Лариса Вялкова, Тетяна Ружицька, Микола Римар, Людмила Капуста, Наталія Вернидуб.

1190

Юні інтелектуали своєю грою ще раз довели, що розум – це могутня зброя людини. Боротьба була запеклою, але чесною. Різниця між першим та третім місцем склала лише 1,2 бали. А переможцями стали: Анна Денисенко (СШ №7), Ольга Снагощенко (ЗОШ№3); Катерина Лобко (ЗОШ№5). Привітав з успішним виступом конкурсантів та побажав всім присутнім миру, злагоди  та перемог начальник відділу освіти Володимир Доценко.

Всім присутнім дарували свою творчість хореографічний колектив «Соняшник» (керівник Ірина Усенко), Вадим Харова (ЗОШ №5), вокальний ансамбль СШ№7 Софія Бубон та  (керівник Оксана Бубон).

Конкурс «Інтелектуал -2015» завершено, проте всі учасники святкового дійства  говорили один одному: «До зустрічі на грі «Інтелектуал – 2016»!

Відділ освіти

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *