Обстеження об’єктів децентралізованого питного водопостачання на території Лебединської громади

17 квітня на території Рябушківського старостинського округу працювала комісія для здійснення контролю за забезпеченням населення Лебединської МТГ якісною питною водою, під час роботи якої було відібрано 7 зразків води питної щодо дотримання вимог ДСанПіну 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Відповідно до розпорядження Лебединського міського голови від 11.04.2024 №53-ОД «Про комісію для здійснення контролю за забезпеченням населення Лебединської МТГ якісною питною водою», на виконання розділу ІІІ протоколу засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій № 10 від 26.12.2023 року «Про стан забезпечення населення області якісною та безпечною для здоров’я людини питною водою» у Лебединській громаді працює комісія для здійснення контролю за забезпеченням населення якісною питною водою у складі працівників управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради, директорів комунальних підприємств громади, а також помічника лікаря-епідеміолога відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Сумського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

Водопостачання населення Рябушківського старостинського округу забезпечується за рахунок 56 шахтових колодязів громадського користування (с. Рябушки- 36, с. Вільшанка- 6, с. Костів-11, с. Курилівка-2, с. Північне -1), які знаходяться на балансі комунального підприємства «Комбінат благоустрою» виконавчого комітету Лебединської міської ради.

Під час роботи комісії зверталась увага на:

– технічний стан та обслуговування, очищення та дезінфекцію колодязів;

– наявність засобів для знезараження питної води;

– проведення відомчого лабораторного контролю якості питної води, вжиття відповідних заходів у випадку виявлення відхилень від норми у зразках води, результати подальшого лабораторного контролю води;

– інформування населення про необхідність належного облаштування та експлуатації індивідуальних шахтових та трубчатих колодязів та ризиків вживання забрудненої питної води, проведення заходів із знезараження питної води.

Під час обстеження були відібрані 7 зразків води питної для дослідження на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники в державній лабораторії Держпродспоживслужби у Сумській області. За результатами дослідження проб води питної було встановлено, що вода відібраних зразків відповідає вимогам ДСанПіну 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

За результатами роботи комісії була складена довідка, надані пропозиції та терміни щодо усунення виявлених недоліків.

Поділитися