Відбулася чергова 47-а сесія Лебединської міської ради

У Лебедині під головуванням секретаря ради Світлани Горошко відбулася чергова 47-а сесія міської ради.

У пленарному засіданні взяли участь 20 депутатів з 33 обраних, керівники комунальних установ і підприємств, структурних підрозділів апарату виконавчого комітету міської ради та її виконавчих органів, представники правоохоронних органів та медіа.

На засіданні сесії Лебединської міської ради з почесною місією був присутній голова Сумської районної ради Геннадій Дем’яненко, який вручив Почесну відзнаку Сумської районної ради керівнику ВАТ «Лебединська рибоводно-меліоративна станція» Віталію Григоровичу Шапошнику. Підприємця відзначили за багаторічну працю, за вагомий внесок у соціально-економічний розвиток громади Сумського району і за постійну підтримку наших захисників і захисниць.

Традиційно перед початком роботи сесії депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників і захисниць України, у тому числі, і наших земляків.

Під час роботи сесії місцеві обранці розглянули 34 питання порядку денного, які попередньо детально розглядалися на засіданнях постійних депутатських комісій.

На пленарному засіданні депутати внесли зміни до Програми економічного і соціального розвитку Лебединської міської територіальної громади на 2024 рік.
З-поміж іншого, цією Програмою передбачається виділення коштів на капітальний ремонт протирадіаційного укриття на території громади у розмірі 4 млн 558 тис. 309 грн.

У сфері житлово-комунального господарства 3 млн 690 тис. грн. спрямовано на аварійні, відновні роботи та експлуатаційне утримання комунальних доріг у громаді. Також 987 тис. 799 грн. виділено на поповнення статутного фонду КП «Водоканал» для здійснення реконструкції частини міського водогону з перспективним підключенням декількох вулиць.

На надання допомоги у сфері соціального захисту і соціального забезпечення населення виділено 653 тис. 76 грн. На потреби освітньої галузі на умовах співфінансування, 172 тис. 085 грн. спрямовано на закупівлю мультимедійного обладнання для навчальних кабінетів закладів загальної середньої освіти громади.

Крім того, 125 тис. виділено на виготовлення проєктно-кошторисної документації капітального ремонту підвального приміщення одного з дошкільних закладів громади з пристосуванням його до найпростішого укриття.

Одним з ключових питань, яке прийняли під час роботи сесії, було фінансування з місцевого бюджету закупівлі безпілотників та радіоелектронних засобів для військових, а також на відновлення логістичних можливостей.  

Під час проведення засідання місцеві обранці підтримали проєкт рішення щодо вступу до Місцевої асоціація органів місцевого самоврядування «Інноваційна платформа розвитку громад», мета якої об’єднати правові зусилля громад на залучення матеріальних та фінансових ресурсів на відновлення та розбудову через долучення до Європейських та Світових програм відновлення України, донорів, Міжнародних інвесторів та Благодійних і Волонтерських фондів.

На сесії депутатами було одноголосно прийнято рішення Про присвоєння звання «Почесний громадянин м. Лебедин» Керстюку Сергію Володимировичу (посмертно), за виняткову особисту мужність і героїзм, які пов’язані із захистом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

За підсумками роботи пленарного засідання депутатами було розглянуто низку інших важливих питань, у тому числі, і земельних, з якими детально можна ознайомитися на офіційному сайті Лебединської міської ради у розділі «Документи».

Поділитися