Стан боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку

Питання щодо стану боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку на території Лебединської міської територіальної громади було детально розглянуто під час апаратної наради під головуванням виконуючого обов’язки міського голови Світлани ГОРОШКО.

За повідомленням начальника відділення поліції № 3 (м.Лебедин) Сумського РУП ГУНП в Сумській області Дмитра СТАНІШЕВСЬКОГО, протягом І кварталу 2024 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено 125 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та проступки (без урахування закритих). Із загальної кількості внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань заяв і повідомлень 79 – кримінальних правопорушень (з них 53 по місту, 26 в сільській місцевості) та 46 кримінальних проступків (з них 30 по місту, 16 в сільській місцевості). Із загальної кількості кримінальних правопорушень: 20 – нетяжкі (12 – місто, 8 – сільська місцевість); 51 – тяжкі (37 – місто, 14 – сільська місцевість); 8 – особливо тяжкі (4 – місто, 4 – сільська місцевість). З них за результатами розслідування: 36 кримінальних проваджень направлено до суду з обвинувальними актами, 3 – з угодою про визнання винуватості, 6 – з угодою про примирення, за рештою 80 кримінальними провадженнями – триває слідство.

Серед виявлених кримінальних правопорушень та проступків:

8 умисних вбивств (з яких 7 – з позначкою «Зникнення особи безвісти»), 1 – направлено до суду з обвинувальним актом; по 7 – триває слідство.

1  факт спричинення тілесних ушкоджень середнього ступеню тяжкості. Дане кримінальне провадження направлено до суду з обвинувальним актом.

21 факт спричинення легких тілесних ушкоджень. 14 – направлено до суду з обвинувальним актом; 4 – направлено в суд з угодою про примирення; по З – триває слідство.

5 фактів вчинення домашнього насильства. 1 – направлено в суд з обвинувальним актом; 2 – направлено в суд з угодою про примирення; по 2 – триває слідство.

1  факт неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками. По даному провадженню триває слідство.

34 крадіжки. 10 – направлені в суд з обвинувальними актами; 1 – направлено до суду з угодою про визнання винуватості; по 23 – триває слідство.

21 факт шахрайств. По даним кримінальним провадженням триває слідство.

З факти привласнення або розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем. По даним провадженням триває слідство.

1  факт забруднення атмосферного повітря. По даному провадженню триває слідство.

2 факт незаконного порубу лісу. По даному провадженню триває слідство.

3 факт незаконного зайняття рибним промислом. По даному провадженню триває слідство.

4 факти порушення правил обігу зброї та боєприпасів. По даним провадженням триває слідство.

5  факти порушення ПДР, що спричинило потерпілому середньої тяжкості, тяжкі тілесні ушкодження або смерть. По даним провадженням триває слідство.

1 факт наруги над могилою. По даному провадженню триває слідство.

2  факти збуту наркотиків. По даним провадженням триває слідство.

9  фактів незаконного зберігання наркотичних засобів. 5 – направлено до суду з обвинувальними актами; 2 – направлено до суду з угодою про визнання винуватості; по 2 – триває слідство.

3 факти ухилення від військової служби. По даним провадженням триває слідство.

1  факт вчинення насильства відносно працівника правоохоронного органу. Дане провадження направлено до суду з обвинувальним актом.

З факти викрадення документів, штампів або печаток. Дані провадження направлено до суду з обвинувальними актами.

З факти підробки документів. По даним провадженням триває слідство.

1 факт пропозиції неправомірної вигоди. По даному провадженню триває слідство.

1 факт порушення правил адміністративного нагляду. По даному провадженню триває слідство.

Протягом І кварталу 2024 року, з числа зареєстрованих кримінальних правопорушень (без урахування закритих):

–  встановлено збитків всього на суму 213 тис. грн., (відшкодовано на суму 49 тис. грн.), з них: встановлено збитки фізичним та юридичним особам на суму 86 тис. грн., відшкодовано – на суму 46 тис. грн.;

– встановлено збитків завданих інтересам держави на суму 127 тис. грн.; відшкодовано – на суму 3 тис. грн.

Протягом І кварталу 2024 року, з числа зареєстрованих кримінальних проступків (без урахування закритих), збитків завдано не було.

Протягом І кварталу 2024 року на території Лебединської міської ради було виявлено 1131 факт порушення адміністративного законодавства, за що громадян було притягнуто до адміністративної відповідальності, в тому числі за порушення публічної безпеки та правопорядку, ПДР та інше, з них: 3 факти притягнення до адміністративної відповідальності за незаконне зберігання наркотичних засобів в невеликому розмірі; 1 факт притягнення до адміністративної відповідальності за дрібну крадіжку; 76 фактів притягнення до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом в стані сп’яніння; 488 фактів притягнення до адміністративної відповідальності за інші порушення ПДР; 1 факт притягнення до адміністративної відповідальності за пошкодження дорожніх споруд; 2 факти притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг; 4 факти притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил утримання собак; 11 фактів притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил торгівлі підакцизним товаром; 1 факт притягнення до адміністративної відповідальності за торгівлю з рук у невстановлених місцях; 1 факт притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил зберігання або транспортування підакцизного товару без марок акцизного збору; 14 фактів притягнення до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство; 72 факти притягнення до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім’ї; 2 факти притягнення до адміністративної відповідальності за куріння в невідведених для цього місцях; 51 факт притягнення до адміністративної відповідальності за виготовлення та зберігання самогону; 72 факти притягнення до адміністративної відповідальності за придбання самогону; 165 фактів притягнення до адміністративної відповідальності за перебування в громадському місці в нетверезому стані; 13 фактів притягнення до адміністративної відповідальності за перебування в нетверезому стані на робочому місці; 5 фактів притягнення до адміністративної відповідальності за доведення неповнолітнього до стану сп’яніння; 46 фактів притягнення до адміністративної відповідальності за завідомо неправдивий виклик спеціальних служб; 32 факти притягнення до адміністративної відповідальності за невиконання батьками, або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей; 61 факт притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил адміністративного нагляду; 10 фактів притягнення до адміністративної відповідальності за порушення у сфері обігу зброї.

За порушення адміністративного законодавства сума штрафів накладених на громадян складає 660,149 тис. грн., з них сплачено 187,547 тис. грн.

Поділитися