До уваги ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей!

У рамках Обласної комплексної програми захисту та підтримки ветеранів та членів їх сімей на 2024-2027 роки проводиться відшкодування за надання стоматологічної допомоги та зубного протезування особам, які зареєстровані в Сумській області, та/або проходять службу у підрозділах, які залучені до охорони і оборони Сумської області, за рахунок коштів обласного бюджету, а саме:

1) ветеранам війни;

2) військовослужбовцям Збройних сил України, сил територіальної оборони Збройних сил України;

3) військовослужбовцям Національної гвардії України;

4) військовослужбовцям Державної прикордонної служби України;

5) членам сімей загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України.

Безоплатне зубне протезування проводиться один раз на рік.

Постановка на чергу проводиться при особистому зверненні до КНП СОР «Сумська обласна клінічна стоматологічна поліклініка» після огляду та визначення потреби у протезуванні.

За медичними показаннями протезування проводиться з наступних матеріалів: металеві, металокерамічні, металопластмасові, пластмасові, бюгельні протези, литі конструкції, що забезпечують естетичний вигляд пацієнта.

Перелік документів, які необхідно мати при реєстрації на пільгове протезування:

1) оригінал посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни, учасника бойових дій, члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни;

2) оригінал документу, що підтверджує безпосереднє відношення до категорій ветеранів та військовослужбовців, визначених у пункті 1 цього Порядку.

Сума виділених коштів на одну особу розраховується з середньої вартості протезування чотирьох одиниць металокерамічних коронок, згідно з тарифами на стоматологічні послуги по КНП СОР «Сумська обласна клінічна стоматологічна поліклініка». Розрахункова сума на одну особу становить 12484 гривень на 2024 рік.

Особи, які скористалися правом на пільгове зубне протезування за кошти місцевого бюджету у повному обсязі виділеної на одну особу суми коштів, але потребують протезування інших зубів і сума перевищує виділену, мають право сплатити різницю вартості протезування за власні кошти або повторно стати в чергу на наступний рік.

Запис на прийом до лікаря для надання безоплатної стоматологічної допомоги (терапевтичної, хірургічної) чи зубного протезування здійснюється безпосередньо в медичній реєстратурі поліклініки або за телефоном: (0542) 66 57 80, моб. 050 407 20 62.

Поділитися