Проєкт USAID «Говерла»: представники громади взяли участь у тренінгу з міжмуніципального співробітництва

Експерти проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («Говерла») провели для представників органів місцевого самоврядування з Сумської, Полтавської та Чернігівської областей тренінг «Міжмуніципальне співробітництво. Залучення додаткових ресурсів для підвищення якості життя громад».

Основною метою заходу було ознайомлення із поняттям, правовим підґрунтям, основними законодавчими змінами та фінансовими аспектами міжмуніципального співробітництва. 

Під час тренінгу учасники також ознайомилися з успішними прикладами вже існуючих проєктів міжмуніципального співробітництва серед громад-учасниць.

За результатами тренінгу представники органів місцевого самоврядування працювали над формуванням дорожніх карт організації міжмуніципального співробітництва, які були детально розглянуті тренерами проєкту.

Зауважимо, що проєкти міжмуніципального співробітництва дають можливість раціональніше використовувати бюджетні ресурси, обмінюватися досвідом та покращувати рівень життя населення, що є особливо важливим в умовах воєнного часу.

Поділитися