Працювала комісія з питань присвоєння почесного звання України «Мати-героїня»

У виконавчому комітеті Лебединської міської ради під головуванням керуючого справами виконкому Сергія Подолька відбулося засідання комісії з питань присвоєння почесного звання України «Мати-героїня».

Комісією було розглянуто заяву жительки Лебединської міської територіальної громади про присвоєння їй вищевказаного звання, яка разом із чоловіком народила і виховала п’ятьох дітей. Зазначимо, що окрім виховання дітей, жінка бере активну участь у житті громади, зокрема, старостинського округу, де проживає.

За результатами розгляду наданих документів члени комісії визнали, що представлена кандидатура відповідає вимогам чинного законодавства та одноголосно ухвалили рішення порушити клопотання перед Сумською обласною державною адміністрацією – військовою адміністрацією про присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» даній громадянці.

Нагадаємо, що відповідно до Положення про почесні звання України, затвердженого Указом Президента України від 29 червня 2001 року № 476/2001 почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Поділитися