У Лебедині попрощалися з полеглим захисником – майстер-сержантом В’ячеславом ЗАВОДОВСЬКИМ

Другий день поспіль Лебединська громада у скорботі. Сьогодні знову прощаємося із полеглим захисником – майстер-сержантом В’ячеславом Анатолійовичем Заводовським.

Народився В’ячеслав Заводовський 18 травня 1974 року в Лебедині. Після закінчення школи, як справжній чоловік, проходив строкову військову службу, назавжди пов’язавши своє життя з військовою справою.

Під час проходження військової служби в одному з прикордонних загонів, з 2014 року приймав безпосередню участь у бойових діях у зоні АТО/ООС.

25 грудня 2022 року В’ячеслав Анатолійович за власним бажанням вирішив стати на захист Батьківщини. У лавах Збройних Сил України чоловік був командиром відділення кулеметного взводу стрілецької роти однієї з військових частин. Його боротьба за свободу, незалежність і територіальну цілісність рідної України назавжди закінчилася 18 березня 2024 року.

Не дочекалися бійця живим дружина та діти. Захисникові назавжди залишиться 49 років…

Попрощатися з воїном прийшли рідні, знайомі, військовослужбовці, представники влади та жителі громади. Церемонія прощання з В’ячеславом Анатолійовичем розпочалася у Вознесенській церкві. Далі траурна процесія рушила однією з центральних вулиць Лебедина до місця поховання загиблого. Полеглого військовослужбовця пронесли крізь живий коридор. Люди схиляли голови і встеляли останній шлях Героя квітами.

Прощальне слово на місці поховання виголосили тимчасово виконуюча обов’язки міського голови Ольга Зікєєва та начальник ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин), підполковник Ігор Ячменьов.

Поховали В’ячеслава Заводовського з усіма військовими почестями під звуки Державного Гімну України та триразовий залп почесної варти.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Героя. Пам’ять про всіх загиблих згуртовує нас, дає силу та волю, мудрість і наснагу, щоб помститися за кожного, хто не повернувся з війни та здобути Перемогу!

Вічна пам’ять та слава Герою! Слава Україні!  

Поділитися