“Творча майстерня Олександра Чередниченка” у стінах Лебединського краєзнавчого музею

Художник малює картину

Рожевими фарбами мрій,

Й велика прозора краплина

Блищить у гущавині вій…

…Митець надприродньо прекрасний!

Він світу мистецтва творець,

Ось пензлем наводить контрасти,

Чоло прикрашає вінець!

Музей презентує картини,

Вони вже чекають тебе!

І дивна блискуча стежина

До неба, до мрій поведе …

Рядки вірша відразу уявно переносять  до «Творчої майстерні Олександра Чередниченка». Яких тільки картин у ній немає:  «Ранок у степу», «Посушливе літо», «Весняне відображення», «Загадковий двір», Миколаївська церква»,  «Вечірнє сонце», «Спекотний час», «Осіннє диво», «Передчуття дому», «Стежка», «Смарагдовий вечір», «Вітряк»… Та чи всі картини перерахуєш!

А які картини були презентовані в Лебединському краєзнавчому музеї! Та ще й на відкриття персональної виставки завітав сам митець – Заслужений  художник України (2004),  лауреат Першого Всеукраїнського конкурсу «Мистецтво як інвестиція» в номінації «Пейзаж» (2011), Народний художник України (2021), співець української природи, майстер пензля і мастихіну, неординарна особистість, великий художник, душа і серце якого завжди на злеті, Олександр Чередниченко.

Помилуватися картинами завітали друзі, знайомі художника, поціновувачі мистецтва. Прекрасні, позитивні роботи талановитого художника, наповнені світлом, затишком, теплом нікого не залишили  байдужим. Вирували емоції та враження від неповторної краси природи та навколишнього світу, відтворених  на полотнах. Ліричні та монументально-епічні пейзажі, яскраві, сюжетно-тематичні картини свідчать про багатогранність таланту автора, широту його творчого діапазону. Шукаючи нові форми, методи, стилі, техніки, художник вивершив свою, оригінальну манеру виконання, яка вирізняє його серед інших майстрів пензля. Олександр Чередниченко працює переважно з натури, його приваблює все, що оточує.

Під час відкриття виставки Олександр Чередниченко був відзначений грамотою виконуючої обов’язки Лебединського міського голови  Світлани Горошко за значний внесок у розвиток культури та мистецтва. А фонди музею – поповнилися новими експонатами від Олександра Миколайовича – картиною, яка має милозвучну назву «Смарагдовий вечір» та книгою з власноручним автографом.

Присутні під час відкриття виставки донатили на Збройні Сили України і кошти будуть передані волонтерам та військовим.

Прекрасні, позитивні роботи талановитого художника, наповнені світлом, затишком, теплом не залишать вас байдужими!

Поділитися