Відбулася чергова 46-та сесія Лебединської міської ради

У Лебедині під головуванням секретаря ради Світлани Горошко відбулася чергова 46-та сесія міської ради.

У пленарному засіданні взяли участь 23 депутати з 33 обраних, керівники комунальних установ і підприємств, структурних підрозділів апарату виконавчого комітету міської ради та її виконавчих органів, представники правоохоронних органів та медіа.

Традиційно перед початком роботи сесії депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників і захисниць України, у тому числі, і наших земляків.

Під час роботи сесії місцеві обранці розглянули 43 питання порядку денного, які попередньо детально розглядалися на засіданнях постійних депутатських комісій.

На пленарному засіданні депутати внесли зміни до Програми економічного і соціального розвитку Лебединської міської територіальної громади на 2024 рік.
З-поміж іншого, цією Програмою передбачається виділення коштів на капітальний ремонт протирадіаційного укриття на території громади у розмірі 438 тис. грн. та на виготовлення проєктно-кошторисної документації на будівництво модульного укриття на одному зі спортивних об’єктів громади у розмірі 268 тис. грн.

Змінами до Комплексної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства, енергозбереження та охорони навколишнього природного середовища Лебединської міської територіальної громади на 2024-2026 роки спрямовуються кошти у сумі 1 млн. 800 тис грн. на аварійні, відновні роботи та експлуатаційне утримання комунальних доріг у громаді.

Під час роботи сесії депутати затвердили Програму забезпечення дровами Захисників та Захисниць України, членів їх сімей у 2024 році на території Лебединської міської територіальної громади, на реалізацію якої виділено 3 млн. грн.

Місцеві обранці також внесли ряд змін до інших програм у сфері соціального забезпечення населення, якими, окрім іншого, передбачається:

  • компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян – 1 млн. грн.;
  • надання матеріальної допомоги членам ДФТГ №1 (м. Лебедин), постраждалим військовим, сім’ям військовослужбовців, які зникли безвісти або потрапили в полон – ­ 1 млн. 891 тис. грн.;
  • оздоровлення та відпочинок дітей громади – 210 тис. грн.;
  • забезпечення безоплатними і на пільгових умовах лікарськими засобами громадян, які мають на це право згідно із  законодавством України – 950 тис. грн.;
  • безоплатне зубопротезування (за винятком протезування з дорогоцінних металів, кераміки, металокерамік, цільнолитих, металопластмас, нітриттитанового покриття, бюгельного протезування, імплантів) пільгових категорій громадян – 100 тис. грн.

 За підсумками роботи сесії депутатами було розглянуто низку інших важливих питань, у тому числі, і земельних, з якими детально можна ознайомитися на офіційному сайті Лебединської міської ради у розділі «Документи».

Поділитися