1 березня – Всесвітній день цивільної оборони

Щорічно 1 березня відзначається Всесвітній день цивільної оборони

Цього дня, 1 березня 1972 року Міжнародна організація цивільної оборони отримала статус міжурядової організації та набрав чинності її статут, який схвалили 18 держав.

Всесвітній день цивільної оборони був оголошений за рішенням Генеральної Асамблеї Міжнародної організації цивільної оборони. У Міжнародній організації цивільної оборони наголошують, що «мета проведення Всесвітнього дня цивільної оборони полягає у поширенні громадської обізнаності щодо цивільної оборони, цивільного захисту та управління надзвичайними ситуаціями, з метою кращого підготовки цивільного населення до захисту в разі надзвичайних ситуацій та зменшення ризику стихійного лиха».

В умовах протистояння України повномасштабному російському вторгненню День цивільної оборони набуває особливої актуальності, оскільки саме мирне населення часто стає жертвою дій російських військових. Цього дня важливо звернути увагу на власну підготовку та скористатися можливостями, які збільшать знання та навички для власного захисту та рідних у небезпечних ситуаціях. 

Питання цивільної оборони охоплюють широке коло питань – від формування продовольчих запасів, підготовки укриттів, надання домедичної допомоги постраждалим і до того, як убезпечити себе та дітей від загрози в мережі Інтернет.

У Всесвітній день цивільної оборони ми відзначаємо героїчну та сповнену суспільної значущості місію волонтерів, громадських активістів, лікарів, освітян, соціальних працівників та всіх причетних до профілактичних заходів і надання допомоги мешканцям у районах, що потерпають від бойових дій, надзвичайних ситуацій та інших факторів ризику.

Поділитися