У Лебедині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя – Олександра ВОРОНКОВА

Сьогодні у Лебедині відбулося відкриття меморіальної дошки на честь загиблого Героя, випускника Лебединського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5, старшого солдата Олександра Валерійовича Воронкова.

Олександр Воронков народився 5 жовтня 1974 року в місті Лебедині у родині військового. Навчався у Лебединській загальноосвітній школі № 5, яку закінчив у 1989 році. Після закінчення Лебединського професійно-технічного училища (нині-ДПТНЗ «Лебединське вище професійне училище лісового господарства») у 1993 році став курсантом Харківського військового університету. Трудовий шлях продовжив у рідному Лебедині. У 2003 році одружився.

27 січня 2023 року був призваний до лав Збройних сил України, де займав посаду старшого стрільця, оператора відділення механізованого батальйону. 15 червня 2023 року Олександр Воронков героїчно загинув поблизу населеного пункту Рівнопіль Волноваського району Донецької області. У військовослужбовця залишилися мати, дружина, дві доньки та онук.

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки полеглому захисникові, яку організували Управління освіти, молоді та спорту і відділ культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради, були присутні рідні та близькі, друзі та наставники, представники влади, військовослужбовці і жителі громади.

Зі словами вдячності за виховання справжнього патріота, щирими співчуттями родині військового звернулися виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко і начальник відділення призову та комплектування ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) Юрій Токар. До сліз розчулила щемливими спогадами про загиблого батька, його донька Дар’я Муха.

Право відкрити меморіальну дошку було надано родині Олександра Воронкова і виконуючій обов’язки міського голови Світлані Горошко.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять і подвиг Олександра Валерійовича і славних синів України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.   

Пам’ять про нашого мужнього і відважного земляка, який віддав своє життя за мирне небо над Україною, навіки житиме у серцях рідних, близьких, друзів та знайомих.

Спочивай з миром, Герою! Ніколи не забудемо…

Поділитися