Нас єднає рідна мова

У світі існує безліч мов, а якщо точніше – близько 6 тисяч. Мова кожної нації розкриває самобутність і традиції народу, дозволяє глибше проникнути в культуру країни.

Вчені довели, що вік української мови –  аж 7 тисяч років. Український народ віками плекав рідну мову у піснях та легендах, казках та бувальщинах,  думах та переказах і, зберігаючи від знищення, передавав її від роду до роду. Тому для нас рідна мова – це наша гордість, безцінна спадщина, народна мудрість, збагачена сотнями поколінь, яка увійшла в скарбницю загальнолюдської культури.

Для тих, хто прагне удосконалити свої знання з української мови, та до Міжнародного дня рідної мови бібліотеки Лебединщини презентують тематичні книжкові виставки: «З джерел отчої землі» (МБ №2), «Мова – духовний скарб нації» (Калюжненська СБФ), «Відродися, моя мово, щоб  звучала в серці знову» (Боровеньківська СБФ), «Звучи, рідна мово!» (Гринцівська СБФ), «Нас єднає рідне слово» (МБ №1), «Чарівний світ української мови» (Московськобобрицька СБФ), «Тож вивчайте рідну мову» (ЦМБ).

Також до Міжнародного дня рідної мови в Червленівській СБФ пройшла мовознавча хвилина «Красуйся мово наша рідна», а в Московськобобрицькій  СБФ – інформ-хвилинка «Ти – наше диво калинове, кохана українська мова».

Мова – це духовний скарб української нації, її самоідентичність, а тому збереження мови є нашим обов’язком, і залежить від кожного з нас!

Поділитися