«Моє багатство – рідна мова»

За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. Цій даті  у Лебединському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва був присвячений тематичний захід «Моє багатство – рідна мова». В просторому залі  зібралися щирі українці, справжні шанувальники української мови: дев’ятикласники Лебединського ЗЗСО №7 (класний керівник Тетяна Плохута).  В музеї панувала святкова атмосфера, лунала чиста й милозвучна українська мова, музика, вірші, гумор.

Ведуча заходу, старший науковий співробітник  Алла Подвезько наголосила, що найбільша і найдорожча скарбниця кожного народу – це його мова, в яку народ складає і спомини про своє давнє життя, і свої сподівання, роздуми, досвід, почуття.  Мова – це душа мільйонів українців, загартована історією й відточена творчістю найталановитіших письменників. Нею промовляє дух нашої свободи. Від того, наскільки ми знаємо мову, вміємо чітко й переконливо висловити свої думки і зрозуміти інших, залежить наше майбутнє.

Як відомо, українська мова вважається однією з наймилозвучніших мов у світі. Гості із задоволенням прослухали пісню « Я люблю Україну» у виконанні солістки МЦКД Тетяна Бондар.

Також усіх, хто завітав того дня на свято чекали й інші сюрпризи: ведуча  провела мовний квест « Мово українська – гордосте моя»,  де учні змагалися у знанні рідної мови.  Вони читали скоромовки, відгадували загадки, продовжували прислів’я та приказки,  складали слова з окремих літер, а шкільний гуморист Владислав Редько прочитав  гумореску «Кухлик». Музейний захід став для учнів, ніби поетичною передмовою до досконалого вивчення української мови та літератури, розширення своїх знань з української історії, літератури та мистецтва.

Поділитися