Щодо порядку забезпечення засобами реабілітації деяких категорій населення

Постановою Кабінету Міністрів України від 07.12.2023 №1306 внесені зміни до Порядку забезпечення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації) осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення, а також щодо виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби.

Віднині показання для забезпечення засобами реабілітації визначаються висновком, який виданий:

  • МСЕК на підставі індивідуальної програми реабілітації;
  • ЛКК – для дітей з інвалідністю на підставі індивідуальної програми реабілітації);
  • військово-лікарською комісією (ВЛК) на підставі довідки;
  • мультидисциплінарною реабілітаційною командою на підставі індивідуального реабілітаційного плану.

Розширено категорію громадян, що мають право безоплатного забезпечення допоміжними засобами реабілітації (ДЗР), а саме стосовно осіб, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

За бажанням громадяни можуть самостійно придбати ДЗР відповідно до визначених показань або ж отримати компенсацію їх вартості в межах граничної ціни на відповідний засіб реабілітації.

Також, для взяття на облік осіб, які перебувають на лікуванні у військово-медичних закладах, госпіталях для ветеранів війни, на повному державному утриманні, під вартою/в місцях позбавлення волі, закладах соціального захисту для бездомних осіб, центрах соціальної адаптації осіб, звільнених з місць позбавлення волі, заява про забезпечення засобом реабілітації (виплату компенсації) та документи можуть бути подані через керівника відповідного закладу, де перебуває особа.

Звернутися із заявою про забезпечення засобом реабілітації (виплату компенсації) особа або її законний представник мають право до управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради за адресою: м. Лебедин, вул. Сумська, буд. 12, каб. 10.

За більш детальною інформацією можна звернутись до управління за телефоном (05445)2-14-92

Поділитися