Засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

У приміщенні Лебединської міської ради 15 лютого 2024 року відбулося чергове засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Лебединської міської територіальної громади.

Засідання проведено під головуванням керуючого справами виконавчого комітету Лебединської міської ради Сергія  ПОДОЛЬКА .

На засіданні розглянуто питання, які стосувались дотримання чинного законодавства щодо легалізації зайнятості, виплати законодавчо встановленого мінімального рівня заробітної плати.. Зокрема проведений аналіз інформації по страхувальникам, у яких  застраховані особи виконують роботи (надають послуги) за цивільно-правовими договорами більше року , розглянуто інформацію щодо збільшення кількості застрахованих осіб, які працюють на умовах неповного робочого часу та інформацію щодо роботодавці, у яких  більше 30 відсотків найманих працівників виконують роботи  на умовах цивільно-правових договорів.                                                

Голова робочої групи Сергій ПОДОЛЬКО підвів  підсумки роботи міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення за 2023 рік, вказав на необхідність продовження здійснення спільних заходів, спрямованих на забезпечення безумовного дотримання підприємствами, установами та організаціями усіх форм власності, а також фізичними особами–підприємцями, чинного законодавства про працю в умовах воєнного стану.  Також  наголосив на необхідність проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з роботодавцями щодо  дотримання ними норм законодавства про права і гарантії найманих працівників. Адже офіційне оформлення трудових відносин є гарантією соціального захисту працівника, кадрової стабільності та налагодженої роботи всіх учасників трудового процесу. Водночас, для роботодавця – це і позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків.

Поділитися