Пробація з громадою, в громаді, для громади

Сьогодні Україна запроваджує реформи у різних галузях. Реформування не пройшло осторонь і системи виконання покарань. І хоча в світі пробація існує вже близько 200 років, в Україні це відносно нова система. Слід зазначити, що головною метою пробації – є безпека суспільства. Тобто іншими словами пробація –   не є уникненням від покарання, а навпаки – це система заходів спрямована на виправлення засудженого, мотивування його до позитивних змін без вилучення людини із суспільства. І як результат – повернення в суспільство повноцінної особи, яка не порушує закон.

Сьогодні пробація відзначає дев’яту річницю певних здобутків і перемог, оскільки Закон України «Про пробацію»  прийнятий 5 лютого 2015 року. З цієї  нагоди працівники Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області організували зустріч у нетрадиційному форматі з представниками організацій-партнерів. Так на зустрічі були присутні: начальник Лебединського центру соціальних служб Наталія Кисла, начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Лебединської міської ради Світлана Древаль та провідний інспектор Лебединського Бюро правничої допомоги Ірина Лєвих.  

Під час зустрічі учасники зібрання обговорили умови роботи органу пробації в умовах воєнного стану, підвели підсумки та окреслили перспективи подальшої співпраці.

На завершення, начальник Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолій Глух подякував присутнім за тісну співпрацю та оперативність у вирішенні нагальних питань.

Поділитися