Для фахівців Центру соціального обслуговування провели навчання з домедичної невідкладної допомоги

Під час війни навички надання домедичної невідкладної допомоги можуть стати у нагоді в будь-який момент. Особливо ці навички є важливими для осіб, які не мають медичної освіти, але працюють з вразливими категоріями населення.

Так, здобувачі освіти Лебединського фахового медичного коледжу імені професора М.І. Ситенка провели навчання в наданні домедичної невідкладної допомоги для соціальних робітників та інших працівників Лебединського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Під час проведення навчання фахівці Центру ознайомилися з правилами надання допомоги на догоспітальному етапі, отримали практичні навички при зупинці артеріальної та венозної кровотечі та ін.

Загалом, соцпрацівники ознайомилися з базовим курсом, що включає основну інформацію, яка допоможе правильно та безпечно надати допомогу потерпілому до приїзду швидкої та, у окремих випадках, навіть врятувати життя.

Попри інтенсивність курсу, він викликав неабиякий інтерес в аудиторії, адже є актуальним сьогодні, в умовах війни, коли загроза виникнення надзвичайних ситуацій є надто високою.

Поділитися