У Лебедині відкрили меморіальні дошки трьом полеглим захисникам

Сьогодні на фасаді Лебединського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів №7 відкрили одразу три меморіальні дошки полеглим захисникам, випускникам-Героям – Сергію Керстюку, Віталію Копитьку та Едуарду Стариченку. 

Молоді чоловіки у різні роки закінчили цей навчальний заклад, жили і працювали у рідному Лебедині, але жорстока війна передчасно обірвала їхні життя.

Керстюк Сергій Леонідович – народився 24 липня 1992 року. Після закінчення школи у 2007 – 2010 роках навчався у Лебединському вищому професійному училищі лісового господарства. У лавах Збройних сил України був стрільцем-санітаром.

20 січня 2023 року вірний військовій присязі при виконанні бойового завдання у населеному пункті Білогорівка Луганської області солдат першого аеромобільного – десантного відділення однієї з військових частин – Сергій Керстюк потрапив під артилерійський обстріл з боку окупаційних військ російської федерації, у результаті чого отримав поранення несумісні з життям.

Копитько Віталій Іванович  – народився 7 листопада 1980 року. Навчався у Лебединській спеціалізованій школі І – ІІІ ступенів №7 (нині – Лебединський ЗЗСО). У 2004 році закінчив Лебединське педагогічне училище ім. А. С. Макаренка (нині – КЗ СОР “Лебединський педагогічний фаховий коледж імені А. С. Макаренка”). Під час повномасштабного вторгнення Віталій Копитько мав військове звання головного сержанта зенітної ракетної батареї зенітного ракетно-артилерійського дивізіону. Загинув під час бойового зіткнення з противником у квітні 2022 року в Маріуполі.

Стариченко Едуард Вікторович – народився 16 січня 1989 року. Після закінчення школи продовжив навчання у Лебединському педагогічному училищі ім. А. С. Макаренка. Вищу освіту здобув у Національному транспортному університеті, де отримав кваліфікацію інженера-механіка. Едуард Стариченко – солдат, навідник кулеметного відділення стрілецької роти, загинув 10 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Вугледар Донецької області.

На урочистій церемонії відкриття меморіальних дошок захисникам були присутні рідні та близькі, друзі та наставники, представники влади і військовослужбовці та жителі громади. Щемливими спогадами про колишніх учнів, а відтепер Героїв, ділилася директор Лебединського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №7 Ірина Харченко, зі сльозами на очах про своїх мужніх синів розповідали матері Едуарда Стариченка і Віталія Копитька – Світлана Борисівна та Ольга Василівна.

Із щирими словами співчуття рідним, захоплення героїзмом молодих чоловіків і подякою за захист Батьківщини звернулися до присутніх керуючий справами виконавчого комітету Сергій Подолько і начальник ІІ відділу РТЦК та СП, підполковник Ігор Ячменьов. Сергій Володимирович від імені депутатського корпусу і виконавчого комітету Лебединської міської ради подякував батькам загиблих військових за виховання вірних і мужніх синів України.  

Право відкрити меморіальні дошки було надано рідним полеглих бійців і керівникам громади. Після чого учасники заходу поклали квіти до меморіальних дошок загиблих Героїв, випускників навчального закладу.

Присутні хвилиною мовчання віддали шану світлій пам’яті Сергія Керстюка, Віталія Копитька та Едуарда Стариченка, а також всіх захисників, які віддали своє життя за рідну Україну.

Мітинг-реквієм організували за сприяння Управління освіти, молоді та спорту і творчого колективу відділу культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради.

Вічна пам’ять та слава Героям, які віддали своє життя за свободу нашого народу, суверенітет і територіальну цілісність України.

Поділитися