Підведено підсумки співпраці з ГО «Ліга сучасних жінок»

«Наші перші результати та подальші кроки» – під такою назвою у Сумах відбулася зустріч з представниками шести громад області за результатами Проєкту «Від ризиків до можливостей: протидія конфліктам у громадах Сумської області».

У заході взяли участь керівники і фахівці профільних відділів виконавчого комітету Лебединської міської ради на чолі з керуючим справами виконкому Сергієм Подольком. На цій зустрічі також були присутні делегації від Конотопської, Охтирської, Роменської, Сумської і Тростянецької громад.

Учасники заходу обговорили досягнення, які вже здобули під час проведення спільних тренінгів, та плани на майбутнє.

Зокрема, Сергій Володимирович у своєму виступі наголосив на досягненнях Лебединської громади та вже реалізованих проєктах, у тому числі і у співпраці з громадськими організаціями. Розповів про хід виконання Плану дій щодо виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року на території Лебединської міської територіальної громади.

Крім того, під час проведення заходу було презентовано Гендерний паспорт нашої громади, який є результатом співпраці аналітиків Центру соціальних досліджень Сумського державного університету та представників місцевого самоврядування Лебединської міської територіальної громади. 

Зазначимо, на сьогодні з-поміж усіх громад Сумської області лише Лебединська громада має розроблений гендерний паспорт.

Поділитися